Plekken van plezier op Open Monumentendag 2019

Evenementen

Plekken van plezier op Open Monumentendag 2019

Door: Petra Starink | 03-06-2019

Monumenten met een amusementswaarde staan centraal tijdens de Open Monumentendag in het weekend van 14 en 15 september 2019. Het thema is ‘Plekken van plezier’. Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en welke monumenten zijn daarvoor het decor geweest? Het is allemaal te zien in ongeveer 5.000 monumenten in het hele land die gratis te bezoeken zijn.

Plekken van plezier

Het thema in 2019 gaat over de plekken waar mensen voor en mét plezier naartoe gingen en gaan. In sommige monumenten kun je genieten van kunst, toneel, film of een sportwedstrijd volgen. Je te goed doen aan eten en drinken hoort daar natuurlijk bij.

Paardenkathedraal

Bijzondere gebouwen die open worden gesteld zijn al bekend. Hotel Spaander in Volendam, het gerestaureerde monumentale strandbad in Winterswijk, stadsbrouwerij Delfts Brouwhuis, voormalig voetbalstadion De Wageningse Berg, en de Paardenkathedraal in Utrecht, een voormalige manege voor paarden en nu de thuishaven van Theater Utrecht.

Optredens en proeverijen

In de opengestelde monumenten vinden diverse optredens plaats zoals muziek, theater en diverse proeverijen. Het startsein van de 33ste Open Monumentendag wordt gegeven op donderdag 12 september tijdens een feestelijk programma in Zierikzee op Schouwen-Duiveland. Op zaterdag 14 september worden er in het hele land ongeveer 5.000 monumenten voor publiek geopend.

Programma

De programmering zal begin juni tegelijk met een nieuwe website gelanceerd worden en is vanaf dan te raadplegen op www.openmonumentendag.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.