Praktische cursus Dynamica van gebouwen

Evenementen

Praktische cursus Dynamica van gebouwen

Door: Petra Starink | 19-02-2019

Bouwen met Staal organiseert op 7 en 14 maart een cursus waar 4 onderwerpen worden behandeld die gerelateerd zijn aan dynamica van gebouwen. De cursus wordt aangeboden in de vorm van middag- en avondmodules die afzonderlijk zijn te volgen.

Aardbevingsbestendig ontwerpen

Op de 1e dag van de cursus Dynamica van gebouwen gaat het over treintrillingen gevolgd door demping van hoogbouw, de 2de dag wordt ingegaan op vloertrillingen gevolgd door aardbevingsbestendig ontwerpen. De cursus richt zich op ontwerpers en rekenaars die in hun bouwkundige of civiele opleiding niet uitgebreid onderwijs in dynamica hebben gehad, maar in hun werk wel met dat onderwerp te maken hebben. Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van SoViST, de gratis ontwerptool voor trillingen en geluid.

Kennis van dynamica

Kennis van dynamica wordt steeds belangrijker voor de ontwerp- en bouwpraktijk. Door de grotere technische mogelijkheden – in software en in bouwtechniek – worden bouwsystemen steeds meer uitgenut en materialen tot aan hun grenzen belast. Statica blijkt steeds vaker ontoereikend om bouwwerken te berekenen. Steeds vaker nemen constructeurs hun toevlucht tot dynamica

Docenten zijn: dr.ir. S.S.K. (Sven) Lentzen en drs. A. (Arnold) Koopman (beiden werkzaam bij Level Tools) en dr.ir. Sergio Sánchez Gómez (post-doc TU Delft).

De cursus wordt gegeven in De Meern (onder voorbehoud) op 7 en 14 maart 2019.
Aanmelden kan hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.