Programma IABR–2018+2020–The Missing Link

Evenementen

Programma IABR–2018+2020–The Missing Link

Door: Petra Starink | 22-05-2018

De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam opent op 1 juni 2018 het eerste deel van IABR–2018+2020–The Missing Link, in één keer in Rotterdam en Brussel. De hoofdtentoonstelling in Rotterdam is tot en met 8 juli te zien in het HAKA-gebouw en het omliggende M4H-gebied met debatten, workshops, presentaties en rondleidingen. Rode draad is de  energietransitie, de relatie tussen ruimtelijk ontwerp en de sociaal-maatschappelijke opgave.

Water, energie en ruimte

Elke dinsdag t/m vrijdag om 12:30 uur wordt in High Noon met het aanwezige publiek gediscussieerd over vragen als hoe het anders zou moeten én anders zou kunnen, met gastsprekers Henk Ovink, de Rijksadviseurs voor de Fysieke Leefomgeving, Daan Zandbelt en voor het Landschap, Berno Strootman, en dé expert op het gebied van energie en ruimte, voormalig IABR-curator Dirk Sijmons.

Atelier Rijksbouwmeester en curator Floris Alkemade

Atelier Rijksbouwmeester organiseert vier avondsessies waarin Rijksbouwmeester en IABR–curator Floris Alkemade nadrukkelijk de discussie met het publiek wil opzoeken. Samen met door hem uitgenodigde sprekers komen thema’s aan de orde als de zorg, de voedselproductie, de opvang van vluchtelingen en de ontwerpopgaven van na de economische crisis.

Resilient Rotterdam en de energietransitie

Samen met Resilient Rotterdam (Stadsontwikkeling) organiseert de IABR een tweedaagse internationale conferentie met als werktitel Energietransitie als Hefboom voor Resilient Cities. De gemeente Rotterdam doet verslag van hoe ver de stad is met haar eerste resilience strategie die op de vorige biennale in 2016 werd gelanceerd. De presentatie is in het IABR–Atelier Rotterdam.

Test Site M4H+: het Merwe-Vierhavensgebied

Gemeente Rotterdam en havenbedrijf zijn samen met de IABR de Test Site M4H+ gestart, waarbij de stadshaven M4H en omliggende wijken als proeftuin dienen. Een aantal ontwerpers zoals Studio Makkink & Bey en Daan Roosegaarde actief hebben een speciaal programma gemaakt.

Studio Makkink & Bey

Met de Water School zet Studio Makkink & Bey zes vrijdagen de deuren van de eigen studio aan de Marconistraat open voor publiek. De Water School is een prototype voor een nieuw te ontwikkelen school in de vorm van een werktentoonstelling én tijdelijk kenniscentrum.

Studio Roosegaarde

Studio Roosegaarde, gevestigd in het M4H-gebied, presenteert gedurende de hele biennale het Smog Free Project, een serie innovaties van Daan Roosegaarde die vervuiling terugbrengen en tegelijk een inspirerende ervaring bieden voor een schone toekomst.

Informatie voor bezoekers

Data: 1 juni tot en met 8 juli 2018
Locatie: HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 38, 3029 BE Rotterdam
Openingstijden; dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur, maandag gesloten
Toegang: regulier € 7,50 | passe-partout (onbeperkt toegang) € 25 |
Rotterdampas € 3,75 | t/m 16 jaar gratis

Meer informatie over de IABR en het programma is hier te vinden.
Foto: John Gundlach/de Beeldunie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.