Projectbezoek kantoor Witteveen +Bos in Deventer

Evenementen

Projectbezoek kantoor Witteveen +Bos in Deventer

Door: Petra Starink | 14-01-2019

Architectuurcentrum Rondeel organiseert 30 januari een bezoek aan het duurzame gerenoveerde kantoorgebouw van Witteveen+Bos aan de Leeuwenbrug in Deventer.  Het ontwerp voor de renovatie werd gemaakt door Architectenbureau Groen +Schild

Renovatie door architectenbureau Groen +Schild

De energieprestatie van het hoofdkantoor van Witteveen +Bos strookte niet meer met de ambitie van de organisatie op het gebied van duurzaamheid.
en energiezuinigheid van het gebouw uit 1975 is hierdoor aanzienlijk verbeterd, van label E naar A+++.

Verduurzaming van kantoor

De verduurzaming van het kantoor is gerealiseerd met het na-isoleren van de gevels en 326 zonnepanelen op het dak. Er is een innovatieve warmtepomp toegepast en het gebouw is nu gasloos. Het aantal werkplekken is gestegen van 240 naar 350 waardoor het gemiddelde energieverbruik per werknemer is gedaald. Naast deze verduurzaming was het verbinden van de twee bouwdelen een uitdrukkelijke wens. Een mooie ruimtelijke puzzel. Het bestaande betonnen trappenhuis is gesloopt en vervangen door een transparant bouwdeel in staal en glas met nieuwe stalen trappen.

Aan de buitengevel zijn staaldraden gespannen. In de zomermaanden zorgt groene zonwering van gele hop voor verkoeling van het binnenklimaat. De identiteit van het ingenieursbureau is vormgegeven door de nieuwe constructies en installaties in het zicht te laten. Op de begane grond is het bestaande gesloten systeemplafond verwijderd en door het nieuwe houten lattenplafond met een open structuur is alle techniek zichtbaar.

Rondleiding

Op 30 januari zal Karin Sluis, algemeen directeur van Witteveen+Bos, vertellen over de ambities voor het pand, Bert van Dorp zal de technische innovaties toelichten en Ellen Schild gaat in op de esthetische en bouwkundige oplossingen.
Het programma start om 19.30 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.
Adres: Leeuwenbrug 8, Deventer
Kijk voor meer informatie op de website vaan Rondeel

Fotografie: Studio Groen+ Schild

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.