Projectbezoek Oceaanhuis Rotterdam

Projectbezoek Oceaanhuis Rotterdam

Evenementen
Door: Petra Starink | 24-06-2019

Op 9 juli organiseert Bouwen met Staal een projectbezoek aan het Oceaanhuis in Rotterdam. Deelname aan het project is gratis. Architecten kunnen de bestede uren noteren als WAT-uren. Voorafgaand aan de rondleiding zijn er presentaties van architect Robert Platje van Mei architects and planners, constructeur Rob Doomen van Pieters Bouwtechniek en aannemer Mark Winterkamp van BB Kondor.

Getransformeerd tot woongebouw

Het Oceaanhuis aan de Westzeedijk in Rotterdam krijgt een nieuwe toekomst. Het voormalige werkgebouw uit 1909 wordt omgetoverd tot woongebouw met appartementen. De meeste appartementen zijn voorzien in de onderste 3 lagen van het vierlaagse gebouw. Ze worden met zorg ‘geïnjecteerd’ in de bestaande plattegronden, uit behoud van de monumentale bestanddelen zoals het atrium met kap van staal en glas, de rode bakstenen gevels, hoge rechthoekige raampartijen, marmeren bekleding van gangen en trappenhuizen en de riante verdiepinghoogten.

Gebruikerssporen blijven in beeld

Bij de transformatie worden de verschillende stadia van gebruik van het Oceaanhuis tijdens en na de herbestemming doelbewust in ere gehouden; ter activatie van de herinnering aan andere tijden. Zelfs de gebruikssporen blijven in beeld, als souvenirs uit vervlogen tijdslagen.

Als een soort nieuwe tijdslaag komt op het dak van het gebouw een collectief van 22 dakwoningen. Deze woningen worden uitgevoerd in staalframebouw, onder meer vanwege het geringe eigen gewicht en de korte bouwtijd. Het dakensemble wordt gesitueerd op gepaste afstand van de bestaande gevellijn, waardoor de karakteristieke verschijning van het monument vanuit de openbare ruimte blijft voortbestaan.

Projectbezoek Het Oceaanhuis

Het projectbezoek begint om 13.30 en duurt tot ongeveer 18.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden kan hier. Locatie: Westzeedijk 507 (Delfshaven), Rotterdam.

Oceaanhuis rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.