RAUM der Lusten experimenteert met de publieke ruimte

Evenementen

RAUM der Lusten experimenteert met de publieke ruimte

Door: Petra Starink | 26-04-2021

Stadslab RAUM presenteert samen met architectenbureau ZUS van 30 april t/m 29 augustus 2021 de openlucht expositie ‘RAUM der Lusten‘. De expositie op het Utrechtse Berlijnplein heeft de vorm van een levend schilderij en biedt een alternatief voor de doorgaans weinig verrassende inrichting van de publieke ruimte.

Expositie bestaat uit schilderij en 3 landschappen

Het concept van RAUM der Lusten is geïnspireerd op het schilderij ‘De Tuin der Lusten” van Jheronimus Bosch. De expositie bestaat net zoals het schilderij uit 3 landschappen (het ‘Paradijs’, de ‘Wereld’ en de ‘Hel’) waar je als bezoeker onderdeel van uitmaakt. De landschappen bieden elk een andere ervaring met bijbehorende kunstwerken en programma’s. 

Nieuw werk van Maarten Baas

Je kunt bijvoorbeeld in het ‘Paradijs’, een duinlandschap van Studio Ossidiana, luieren, spelen en eten. De ‘Wereld’  – naar een ontwerp van architectenbureau ZUS –  benadrukt collectiviteit met aan de basis een uitgebreide moestuin, en in de hel is werk te zien van Maarten Baas, Atelier Van Lieshout en Andrea Hasler. Midden op het Berlijnplein staat een totempaal van Cédric Van Parys | Office CCXD, die verschillende landschappen en mensen met elkaar verbindt.

Maarten Baas presenteert in RAUM der Lusten zijn nieuwe werk Homo Opinio (2021)

Deelnemers aan RAUM der Lusten

Atelier Van Lieshout, Maarten Baas, Andrea Hasler, Cédric van Parys / Office CCXD, Studio Ossidinana, Extinction Rebellion, Watershed, Daphne Huisden, Jonathan Griffioen, Asif Azim, Selm Wenselaers, Simone Atangana Bekono, Willem de Haan, Myrthe van der Molen, Lilly Higgins & Bruno Setola, Cécile Espinasse, Caz Elegie, Melissa Schriek, Failed Architecture, QFFU, Studio Smelt, Hugo Pilate. 

Praktische informatie

RAUM der Lusten van 30 april t/m 29 augustus 2021
Toegang expositie is gratis
Locatie: stadslab RAUM, Berlijnplein 520, Utrecht. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.