Rietvelddag 2018

Evenementen

Rietvelddag 2018

Door: Petra Starink | 11-06-2018

Om de 130ste geboortedag van Gerrit Rietveld te vieren organiseert het Centraal Museum op 24 juni 2018 de Rietvelddag met bijzondere activiteiten op diverse locaties in de stad Utrecht. Naast zijn bekendheid als architect wierf Gerrit Rietveld grote faam als meubelmaker met o.a. zijn Rood-Blauwe stoel, de Steltman stoel en de Berlijnse stoel. Het Centraal Museum heeft een aantal meubels van Rietveld in zijn collectie.

Bezoek Rietveld Schröderhuis

Activiteiten die 24 juni op het programma staan zijn o.a. een bezoek aan het Rietveld Schröderhuis dat Rietveld in 1924 bouwde. Ook is de Robijnhof 13 en Erasmuslaan 9 te bezoeken. Het museum heeft een wandelroute samengesteld waarin alle hoogtepunten staan. Downloaden kan hier.

Lezingen over Rietveld

In de Tuinzaal van het museum (Nicolaasdwarsstraat 14) is een lezingenprogramma samengesteld, dat gratis bezocht kan worden.
12.45 uur    Tuinzaal open
13.00 uur    Filmvertoning over Hoograven door Bertus Mulder, architect en filmmaker
13.45 uur    Preview biografie Truus Schröder-Schräder door Jessica van Geel, journalist en historicus
14.45 uur    Lezing “De stoel is het huis” door Hans Beundermanarchitect en emeritus prof/decaan Faculteit Bouwkunde TU Delft
15.30 uur    Presentatie fotoproject huizen van Gerrit Rietveld en haar bewoners door Arjan Bronkhorst, fotograaf. Het slot van de middag is rond 16.00 uur.

Fietsroute De Stijl

Op 24 juni wordt De Stijl fietsroute tussen Amersfoort en Utrecht geopend. De fietstocht gaat langs de 10 beelden van Boris Tellegen. Er kan op verschillende punten worden gestart, het eindpunt is het Centraal Museum in Utrecht. Klik hier om deel te nemen aan dit fietsevenement.

Alle activiteiten op zondag 24 juni vinden plaats van 9.00 tot 21.00 uur op diverse locaties in de stad.
Meer informatie is hier te vinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.