Ronddwalen tussen maquettes UNStudio

Evenementen

Ronddwalen tussen maquettes UNStudio

Door: Petra Starink | 21-07-2020

Op het KNSM-eiland in Amsterdam heeft UNStudio een deel van zijn maquette archief voor publiek geopend. Het archief was eigenlijk bedoeld als inspiratieruimte, waar de architecten en designers van UNStudio kennis kunnen maken met de geschiedenis en de designprocessen van het bedrijf.

Tentoonstelling maquettes

Inmiddels is er een tweemaal jaarlijks wisselende, kleine tentoonstelling te zien. De tentoonstelling met de titel ‘Hidden Treasures’ viert de 30-jarige geschiedenis van UNStudio met een selectie van maquettes die over de jaren heen door het bureau gemaakt zijn. De tentoonstelling presenteert meer dan 50 maquettes, van handgemaakte papieren maquettes en vormstudies die de design ontwikkeling van diverse projecten illustreren tot aan de eerste maquettes uit de 3D-printer.

UNStudio

UNStudio  werd opgericht in 1988 door architect Ben van Berkel en Caroline Bos onder de naam Van Berkel en Bos Architectenbureau. In 1998 kreeg het de huidige naam die staat voor United Network, waarmee het bureau wil benadrukken dat het een netwerk vormt van specialisten op het gebied van architectuur, stedenbouw en infrastructuur. Bekende ontwerpen van UNStudio in Nederland zijn de Erasmusbrug in Rotterdam, Station Arnhem Centraal, Theater de Stoep in Spijkenisse , PC Hooftstraat 138 Looking Glass, en het Agoratheater in (Lelystad).

Rondleiding

Een bezoek aan het archief kan gebracht worden met Architour, zij organiseren de tour elke derde zaterdag van de maand van 16.00-17.00 uur.

Fotografie: UNStudio

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.