Rondleiding groenste transferium van Nederland

Evenementen

Rondleiding groenste transferium van Nederland

Door: Petra Starink | 28-08-2018

Het groenste transferium van Nederland staat in Den Bosch en is een ontwerp van JHK Architecten.  Op 6 september organiseert Vexpan een rondleiding bij dit transferium en zullen berokken partijen vanuit verschillende invalshoeken ingaan op het thema groen, duurzaamheid en innovatie.  

Groen transferium

De gemeente Den Bosch wil toe naar een autoluw centrum. Er verrijzen rond de oude binnenstad meerdere transferia. Eén daarvan is het transferium Deutersestraat. De unieke ligging van het transferium, nabij een Natura 2000-gebied, vroeg om een zorgvuldige inpassing met aandacht en respect voor de omgeving.

1500 zonnepanelen op dak

De 1500 zonnepanelen op het dak van het gebouw leveren twee keer zoveel energie dan dat de parkeergarage gebruikt. Deze energie wordt opgeslagen en slim ingezet voor het opladen van fietsen, auto’s en transferiumbussen.

Groene gevel aan transferium

Het parkeergebouw krijgt de komende jaren een natuurlijke en wintergroene gevel die de uitstraling van licht en geluid naar buiten toe zoveel mogelijk beperkt. De beplanting tegen de gevel vangt gedurende het gehele jaar fijnstof af en zal met de seizoenen mee veranderen door een mix aan plantsoorten. Het transferium heeft het gebiedslabel A’ van NL Greenlabel ontvangen.

Spreker Floris Peeters van JHK Architecten

Tijdens de rondleiding op 6 september spreken o.a. Floris Peeters van JHK Architecten en Frenk Prins van Ballast Nedam Parking en gaan in op de wijze waarop de ambitie voor het realiseren van het groenste transferium van Nederland is vertaald in het ontwerp en uitvoering. Lodewijk Hoekstra van Greenlabel vertelt over het werken met duurzaamheidspaspoorten om zo te komen tot een aantoonbaar gezonde woon-, werk- en leefomgeving die goed is voor zowel mens als natuur. Raoul Beckers, projectmanager van de gemeente Den Bosch laat zien wat de aanpak was van het succesverhaal over de bouw van het transferium en Ruud van Sloten van EVConsult gaat in op de mogelijkheden van slimme laadinfra als onderdeel van duurzame energiesystemen.

Meer informatie over de rondleiding op 6 september is te vinden op de site van Vexpan
Aanmelden voor de rondleiding kan hier

Foto: Marcel van der Burg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.