Rondleiding in en om het Oostelijk Havengebied

Evenementen

Rondleiding in en om het Oostelijk Havengebied

Door: Petra Starink | 30-09-2019

Het Borneo Architectuur Centrum in Amsterdam organiseert in de maand oktober 2 rondleidingen in het Oostelijk Havengebied en de nieuwe wijk Cruquius. De rondleidingen worden verzorgd door een ervaren architect-gids. De rondleidingen vinden plaats op 13 oktober naar Cruquiuseiland en op 27 oktober naar het Oostelijk Havengebied.

Wandeling Cruquius eiland

Op het Cruquius eiland is een nieuwe wijk in ontwikkeling, een combinatie van oud en nieuw, wonen, werken en recreëren. De wandeling over het gebied geeft al een voorproefje van hoe de wijk eruit gaat zien.

Oostelijk Havengebied

Het Oostelijk Havengebied van Amsterdam biedt een staalkaart van Nederlandse stedenbouw  en architectuur uit de laatste 25 jaar. Ontdek tijdens de wandeling de geschiedenis, stedenbouwkundige ontwikkelingen en bijzondere gebouwen op de eilanden Borneo, Sporenburg, Java en KNSM.

Praktische informatie

Start van de wandelingen is het RJH Fortuynplein, voor het BAC, om 11.00 uur. De wandelingen duren 2 uur. Kosten voor volwassenen zijn € 7,50, kinderen vanaf 10 jaar € 5,00. Aanmelden kan via [email protected]

Fotografie: Hagemeister / Andreas Secci

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.