Rondleiding interieur Theater Zuidplein

Evenementen

Rondleiding interieur Theater Zuidplein

Door: Petra Starink | 24-08-2020

Theater Zuidplein in Rotterdam is ontworpen door ontwerpbureau voor stedenbouw en architectuur De Zwarte Hond. Het gebouw waar twee theaterzalen, een café-restaurant en een vestiging van Bibliotheek Rotterdam zijn gevestigd wordt op 16 september officieel geopend. Wil je ook eens zien hoe het gebouw er aan de binnenkant uit ziet, loop dan op 17 september mee met interieurarchitect Martijn Soree van BURO M2R en Wessel van Beerendonk van Studio RAP, beiden verantwoordelijk voor het interieurontwerp. Voor leden van de BNI (Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten)) is de rondleiding gratis. Aanmelden is verplicht.

Meubels van BURO M2R

De meubels van BURO M2R zijn flexibel en mobiel, zodat de ruimtes op verschillende manieren kunnen worden ingericht. Het vele staal geeft het interieur een stoere uitstraling. Rode stofferingen en vloeren zorgen tegelijkertijd voor de typische, warme theatersfeer.

Akoestische wanden van Studio RAP

Studio RAP maakte een ontwerp voor de akoestische wanden van de zaal. Het ontwerp is gematerialiseerd in 6.000 unieke, driehoekige panelen van aluminium composiet. Met algoritmes zijn deze driehoeken zo gepositioneerd dat de optimale akoestiek is verkregen. Daarbij breken de rode wanden het licht op in ontelbare kleurtonen, wat een dynamisch en toch subtiel en warm kleurenspel oplevert.

Rondleiding Theater Zuidplein
17 september 2020
Tijd: 10.30-12.00 uur, ontvangst met koffie
Locatie: Gooilandsingel 95 Rotterdam
Deelname leden van BNI : gratis
Deelname niet-leden: 20 euro
Aanmelden via een mail [email protected]

Fotografie: De Zwarte Hond, Scagliola Brakkee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.