Rondleiding in rijksmonument Paleis Kneuterdijk

Evenementen

Rondleiding in rijksmonument Paleis Kneuterdijk

Door: Petra Starink | 22-11-2017

Het Haags Historisch Museum organiseert in 2018 weer rondleidingen door Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Elke eerste vrijdag van de maand start er een rondleiding bij het museum. Na een korte wandeling volgt de tour door het paleis. Hoogtepunten zijn de voormalige balzaal en de Gotische zaal. Een bezoek aan het Haags Historisch Museum is bij de rondleiding inbegrepen.

Rijksmonument

In 1816 kocht Koning Willem I Paleis Kneuterdijk voor zijn zoon, de latere Koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het paleis, ontworpen door de Franse architect Daniël Marot, bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het paleis in 1937 verkocht. Het gebouw kreeg diverse bestemmingen en werd in 1967 aangewezen tot rijksmonument.

Raad van State

Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen.

Informatie voor bezoekers

Elke eerste vrijdag van de maand in 2018 van 13.00 tot ca. 14.30 uur.
De rondleiding start bij het Haags Historisch Museum. Korte Vijverberg 7, Den Haag.
Bestellen: Tickets voor de rondleidingen van januari t/m juni 2018 zijn vanaf maandag 27 november om 10.00 uur online te koop (€ 12,50 regulier en € 7,50 voor Museumkaart-, Rotterdampas- en Ooievaarspashouders incl. museumentree).

Kijk hier voor meer informatie over de rondleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.