Rondleiding woongebouw Schubert Den Bosch

Evenementen

Rondleiding woongebouw Schubert Den Bosch

Door: Petra Starink | 10-09-2018

Op 20 september organiseert het Bosch Architectuur Initiatief samen met ontwikkelaar MWPO en Houben/Van Mierlo architecten, een gratis rondleiding door het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat aan de Schubertsingel. Het voormalige kantoor onderging een ingrijpende transformatie. Het gebouw uit 1979 veranderde van kantoorgebouw naar een mix van sociale huur- en koopappartementen en commerciële ruimte op de begane grond. Het woongebouw Schubert is een ontwerp van Houben/Van Mierlo Architecten.

Woongebouw Schubert

Het gebouw werd opgetopt en de betonnen gevel vervangen door een nieuwe transparante gevel met balkons. Bij de transformatie zijn de beeldbepalende elementen van het gebouw (de overkraging, de binnentuin) bewaard gebleven en hergebruikt.

Rondleiding door Houben/Van Mierlo architecten

Rondleiding donderdag 20 september 2018
Locatie: Schubertlaan
Tijd: 15.45-17.00
Gratis kaarten bestellen kan hier

Beeld: Houben/Van Mierlo architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
  1. c.j.verkade

    Het ontwerp zelf, de verschijningsvorm, wil ik niet veel van zeggen. Wat ik mij altijd weer afvraag bij dit soort “zwevende” gebouwen, moet dat nou zo nodig. Waarom staan die kolommen op de begane grond (onder het gebouw) van de HOOFD-draagconstructie zover naar binnen. Het komt niet stabiel over, wat ik een gemis vind, met name aan gebouwen waar mensen in verblijven. Het straalt geen rust, geborgenheid of veiligheid uit, wat uiteindelijk essentiële waarden zijn in de architectuur. Helaas kom je dit gebrek meer tegen en lijkt het een architecten-hobby te zijn. Erg jammer.

    Reageer

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.