Shadows en Light op GLOW 2018

Evenementen

Shadows en Light op GLOW 2018

Door: Petra Starink | 07-11-2018

Het thema van lichtkunstfestival GLOW 2018 in Eindhoven dat 10 november begint is Shadows en Light. Het spel tussen licht en donker vind je terug in de 32 lichtkunstprojecten in 4 verschillende categorieën; Groot Licht, Kunst Licht, Nieuw Licht en Groen Licht. Deze projecten staan verspreid over de 5 km lange wandelroute door het centrum van Eindhoven.

Shadows en Light

Op 10 november wordt GLOW Eindhoven officieel geopend door burgemeester John Jorritsma in het Philips Stadion. Na de opening volgt de première van de lichtshow ‘GAME:ON’. De lichtshow van TWOFIFTYK heeft het thema verwerkt. Het wordt een magisch schouwspel waarbij het hele stadion tot leven komt en een wedstrijd speelt tussen schaduw en licht.

Samenwerking Van Abbemuseum en Temporary Art Centre

Het Van Abbemuseum en Temporary Art Center (TAC) tonen tijdens GLOW een brede keuze van Nederlandse en internationale kunstenaars. Deze eenmalige tentoonstelling in november staat in het teken van schaduw in vele vormen en kleuren. De tentoonstelling vindt plaats in TAC, tegenover het Philips Stadion in Eindhoven. TAC is tijdens GLOW van 10 tot en met met 17 november iedere dag geopend van 16.00 tot 23.00 uur. Het restaurant van TAC is in de weekenden geopend vanaf 13.00 uur en doordeweeks vanaf 17.00 uur. De GLOW special kan alleen bezocht worden met een ticket. Het ticket is online verkrijgbaar en kunnen hier besteld worden.

Fotowedstrijd GLOW

GLOW organiseert ook een een fotowedstrijd op Instagram. Het lichtkunstwerk ‘Something Blue’ van lichtkunstenaar Kari Kola op het Pullman Eindhoven Cocagne hotel zal zichtbaar zijn tot 2 kilometer hoog en 20 kilometer ver van Eindhoven. GLOW zoekt de meest spectaculaire foto vanaf de meest unieke locatie van waar ‘Something Blue’ is te zien. Meer informatie is te vinden op gloweindhoven.nl

GLOW Run

GLOW wordt afgesloten met de GLOW Run op zaterdag 17 november langs de lichtkunstprojecten. Deze ‘fun’ run wordt georganiseerd, in samenwerking met Thinc ahead. Deelnemers gaan rennend over het GLOW parcours in het decor van de lichtkunstwerken. Kaarten zijn hier te bestellen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.