Stad van de toekomst op GEVEL 2020

Stad van de toekomst op GEVEL 2020

Evenementen
Door: Petra Starink | 20-01-2020

Laat je inspireren en bezoek de beurs GEVEL in Rotterdam Ahoy van 28 t/m 30 januari. Binnen een paar uur weet je wat er speelt in de wereld van de architectuur en de gevelbouw. Het thema van deze beurs is ‘De stad van de toekomst’.

Talkshow met architecten

Drie dagen lang is er een talkshow waar verschillende sprekers aan het woord komen en met elkaar in discussie gaan. Op 28 januari neemt Astrid Astrid Piber van UNStudio je mee in de ‘verhalende kant’ van de gevel. Op 29 januari spreekt Joost Vos van Benthem Crouwel  Architects over de volgende generatie vliesgevels. Hans Hammink van de Architekten Cie sluit op 30 januari af met zijn verhaal over het hergebruik van gebouwen.

Ontwerpen met data

De beurs GEVEL wordt op 30 januari afgesloten met live scripting sessie waarbij de bezoekers van het evenement hun input geven voor een ter plekke gegenereerd parametrisch ontwerp. MVRDV en Heren 5 architecten hebben hiervoor de handen ineen geslagen.

Ambassadeurs GEVEL 2020

De drie ambassadeurs die het programma in de GEVEL Arena bepalen architectenbureau: MVRDV, cepezed en heren 5 architecten hebben ook een reeks paviljoens bedacht om hun invulling van het thema Modern Utopia te visualiseren. De paviljoens zijn geplaatst langs de route van de lemniscaat in de plattegrond en herkenbaar aan de gekleurde vlakken in het tapijt. Er zijn twee glazen paviljoens (een paviljoen dat het thema privacy in nieuw licht zet en een paviljoen dat innovaties in beglazing laat zien), een volledig groen paviljoen, een sculpturaal paviljoen met gestapelde bakstenen en een paviljoen van hergebruikte bouwmaterialen.

Benieuwd naar de stad van de toekomst? Bezoek GEVEL 2020 , van 28 t/m 30 januari in Rotterdam Ahoy. Registreer gratis via deze link: https://bit.ly/36RQCpr

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.