Stadmakerscongres Rotterdam

Evenementen

Stadmakerscongres Rotterdam

Door: Petra Starink | 25-10-2017

AIR (Architectuur Instituut Rotterdam) organiseert op 10 november in Theater Rotterdam voor de vierde keer het Stadmakerscongres. De bijeenkomst is bedoeld voor stadmakers die zich betrokken voelen bij de stad en vanuit hun deskundigheid kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de stad. Deze editie is er ruim aandacht voor de Rotterdamse omgevingsvisie, stadlabs, en ontwerpend onderzoek. Er wordt de diepte ingegaan over stedelijke vraagstukken, de veerkracht van de stad, duurzaamheid en gebiedsontwikkelingen.

Stadmakers over veerkrachtige stad

Onder leiding van Patrick van der Klooster (directeur AIR) discussiëren stakeholders en andere stadmakers in diverse sessies over een aantal Rotterdamse gebiedsontwikkelingen als Hart van Zuid, Feyenoord City, Rotterdam Central District, Maritiem District en Hofbogen. Onderzocht wordt onder andere hoe zij bijdragen aan een veerkrachtig Rotterdam.

Stadlabs op stadmakerscongres

Tijdens het congres is er veel ruimte voor input van de bezoekers. Jeroen Niemans (Ruimtevolk) en Beitske Boonstra (BecomingPlanner) gaan in debat met interessante gasten en het publiek op zoek naar de volgende stap voor het stadmaken. Er is veel aandacht voor stadlabs, de Right to Challenge, Placemaking en de inclusiviteit van het stadmaken. Als laatste onderzoekt Concrete Blossom hoe het leven eruit ziet in een inclusieve stad.

Praktische informatie
Stadmakerscongres 2017
10 november, 09:30 – 17:30 uur
Theater Rotterdam, locatie Schouwburg
www.stadmakerscongres.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.