Start-ups in Design met Floris Schoonderbeek

Evenementen

Start-ups in Design met Floris Schoonderbeek

Door: Petra Starink | 21-11-2017

De Dutch Design Foundation de organisator achter de Dutch Design Week presenteert 1 december in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een speciale avond over Start-ups in Design. Hoofdgast is Foris Schoonderbeek, bekend van het design label Weltevree, de Dutchtub en de lolo, laadpaal voor elektrische auto’s. Hij zal toelichten hoe je als ontwerper waarde kunt toevoegen aan een start-up door middel van productontwikkeling en design thinking. Speciaal voor deze avond nodigt hij drie gasten uit de start-up wereld uit: StoneCycling, Marjan van Aubel en Alef Arendsen. De presentatie is in handen van Jeroen Junte.

Floris Schoonderbeek

Ontwerper, ondernemer en conceptontwikkelaar Floris Schoonderbeek geeft antwoord op nieuwe behoeftes. Hij verzint praktische oplossingen voor een creatief bestaan. Om als productontwerper niet afhankelijk te zijn van de structuren van bestaande productlabels richtte hij Weltevree op, een label dat een zelfstandiger en duurzamer bestaan mogelijk maakt.

Tom van Soest

Tijdens zijn afstudeerproject richtte StoneCycling mede-oprichter Tom van Soest zich op het potentieel van afvalmateriaal uit de bouwwereld om een nieuw bouwmateriaal te ontwikkelen. Samen met Ward Massa richtte hij in 2013 StoneCycling op. Het eerste huis gebouwd met de StoneCyclings WasteBastedBricks is in 2016 opgeleverd.

Alef Arendesn

Alef is een ondernemer met ruime ervaring in verschillende sectoren, en heeft drie start-ups mede-opgericht : NewMotion (voor elektrisch rijden), en software bedrijven SpringSource en JTeam.

Marjan van Aubel

Marjan van Aubel integreert met haar bedrijf Caventou zonnetechnologie in dagelijkse gebruiksvoorwerpen en won hiervoor een innovatieprijs.

Programma
Vrijdag 1 december 2017, vanaf 20.00 uur
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Aanmelden kan hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.