Symposium in circulaire kinder-en jeugdkliniek Emergis

Evenementen

Symposium in circulaire kinder-en jeugdkliniek Emergis

Door: Petra Starink | 26-03-2019

Op 27 maart wordt in de verbouwde kinder-en jeugdkliniek van de Zeeuwse ggz-instelling Emergis in Kloetinge een symposium gehouden over circulair bouwen. In de kliniek is bijvoorbeeld het materiaal van het voormalige districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen gebruikt. Er zijn sprekers over de circulaire economie, workshops en een rondleiding door het gebouw.

Nieuwe bestemming voor oude materialen

Met de aanleg van de Nieuwe Sluis in Terneuzen heeft het districtskantoor van Rijkswaterstaat plaats moeten maken. Bij de oplevering in 2000 was het districtskantoor nog een van de eerste, meest duurzame kantoorgebouwen in Nederland. Afgelopen jaar werd het pand niet gesloopt maar ontmanteld en kregen de materialen een nieuwe bestemming:  de deels nieuwgebouwde en deels gerenoveerde kinder- en jeugdkliniek van Emergis in Kloetinge.  

Bijdrage aan circulaire economie

Architect Taco Tuinhof van Rothuizen Architecten heeft de bruikbare materialen van het gebouw van Rijkswaterstaat als uitgangspunt genomen voor zijn ontwerp van de kinder- en jeugdkliniek. In de kliniek zijn onder andere de buitenkozijnen, binnendeuren, gevelbekleding, de houten vloerdelen en straatklinkers verwerkt. Het is voor het eerst in Nederland dat materialen en grondstoffen van een gebouw maximaal worden hergebruikt en dat een ggz-instelling op deze schaal een bijdrage levert aan de circulaire economie.

Datum: 27 maart 2019
Plaats: Oostmolenweg 101 Kloetinge
Tijden: 12.30u (lunch) – 15.30u (rondleiding+borrel)
Toegang: na aanmelding via emergis.nl/bouw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.