Tilburg Architectuur Film Festival

Evenementen

Tilburg Architectuur Film Festival

Door: Petra Starink | 29-03-2018

Het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) dat gehouden wordt op 14 april in Cinecitta heeft als thema ‘The Social Component’. Het filmfestival wordt gecombineerd met lezingen van architecten. Sprekers zijn o.a. Nanne de Ru, Arna Mačkić, en Michiel Smits.

Architectuur en stedenbouw

Op dit festival vol met films en sprekers wil TIAAF licht werpen op hoe architectuur en stedenbouw met een sociale missie vorm kan krijgen. Naast films is er een tentoonstelling en een buitenbioscoop.

Westpoint toren in Tilburg

Films die te zien zijn spelen zich zowel dichtbij als ver weg af. Zo is onder andere een nieuwe film over de Westpoint toren in Tilburg te zien. De film biedt een inkijk in de mini samenleving die in het gebouw woont. Daarnaast draait onder andere de film Whose City die wordt ingeleid door architect Nanne de Ru van Powerhouse Company en gaat over de enorme snelheid waarmee de stad Berlijn verandert. Ook is er voorafgaand aan de film If You Built It een lezing van de architect Jan Hubert Bisschops over de bibliotheken die hij in Tilburg samen met bewoners ontwerpt en maakt.

Panelgesprek met architecten

Naast het filmprogramma is er een panelgesprek van 16.30 uur tot 17.30 uur met Arna Mačkić, Tim Verlaan, Michiel Smits en JaapJan Berg. De toegang is gratis. In een openbaar paviljoen worden doorlopend korte films vertoond en is er een fototentoonstelling over de transformatie van de Tilburse Spoorzone te zien.

Het festivalprogramma is hier vinden.
Kaarten per film: Regulier: 7,50 euro / Student: 5,50 euro.
Locatie: Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.