Tips Dag van de Architectuur 2021

Evenementen

Tips Dag van de Architectuur 2021

Door: Petra Starink | 15-06-2021

De Dag van de Architectuur wordt gehouden in het weekend van 19 en 20 juni, het thema van deze manifestatie is Architectuur/Klimaat. In het hele land worden lezingen, rondleidingen en tentoonstellingen georganiseerd. Lopend of op de fiets ervaar je bijzondere gebouwen en plekken. Bekijk hier een aantal tips.

Rondje Schiphol op de fiets

Ontdek Schiphol op de fiets. De fietstocht is uitgezet door Tijs van den Boomen & Podium voor Architectuur en voert langs o.a. Badhoevedorp, Schiphol-Noord en -Oost, Rijk, Rozenburg, Rijsenhout, en Hoofddorp. Begin op een punt naar keuze. De tocht is geschikt om op eigen tempo de dynamiek én de onverwachte rust van Schiphol te beleven, om je te verwonderen over schaalverschillen en geluidslandschappen en om het werelderfgoed van de Geniedijk te ontdekken. De route is 42 km (ingekorte versie is 32 km) en staat vanaf 18 juni op de website van Podium voor Architectuur en is tevens verkrijgbaar als papieren kaart. Geen zin om te fietsen, de bus nemen kan ook.

Architectuur in Den Haag

In Den Haag kun je via 10 verschillende routes de stad op een nieuwe en verrassende manier leren kennen. Door de QR codes te scannen krijg je meer informatie over de gebouwen of plekken via tekst, audio en beeld. Ontdek de architectuur langs de kust en op Scheveningen. Fiets langs verrassend groene stadslandschappen in en rondom het centrum. Neem kinderen mee op speeltuinentour en ontdek de mooiste speelplekken. Of kies voor een wandeling door de Schilderswijk langs stadsvernieuwingsprojecten. Op zaterdag 19 juni is de opening in de fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein. De architect zal een toelichting geven op het gebouw. Tussen 10-16 uur is hier een informatiepunt, waar je terecht kunt voor vragen over de routes. Meer informatie is hier te vinden.

Ontdek Esplanade in Almere

Op zaterdag 19 juni zet Kunstlinie de bijzondere architectuur van Almere in de spotlights. De vernieuwde Esplanade, de voortuin van Kunstlinie staat centraal. Ontwerpers Echo Urban Design gaan online in gesprek over het ontwerp, de realisatie en de nog op handen zijnde ontwikkeling van het strand en horecapaviljoen. Het gesprek is gratis te volgen via livestream. Aanmelden kan via de website van Kunstlinie. Na afloop van het gesprek kun je de Esplanade en architectuurstad Almere live gaan ontdekken. In samenwerking met VVV Almere en Almere City Marketing organiseert Kunstlinie verschillende architectuur fietsroutes, wandel- en speurtochten door de stad. Alle benodigdheden voor de routes zijn te krijgen op zaterdag 19 juni bij VVV Almere, van 10.00 tot 18.00 uur. Adres: De Diagonaal 199. Meer informatie is te vinden op de website van Kunstlinie.

Drie Gouden AAP fietsroutes

Architectuurcentrum Arcam heeft drie architectonische fietsroutes samengesteld! De fietsroutes leiden je langs veertien jaar aan nominaties en winnaars van dé Amsterdamse Architectuurprijs, de Gouden AAP. Het uitgangspunt van de routes zijn de nominaties van 2021. Tijdens deze tour van 16 km kom je langs de meest recente nominaties Foeliestraat (ronald janssen architecten), Top-Up (Frantzen et al) en Pontkade (de Architekten Cie.). Onderweg kom je nog eens zeven bijzondere projecten tegen waaronder het Noorderpark en de duurzame drijvende woonwijk Schoonship. Meer informatie is te vinden op de website van Arcam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.