Tomorrow’s Timber, bijeenkomst voor architecten

Tomorrow’s Timber, bijeenkomst voor architecten

Evenementen
Door: Petra Starink | 19-08-2020

PEFC een organisatie die zich inzet voor duurzaam bosbeheer en gebruik van duurzaam hout organiseert op 29 september in het Inovatiecentrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) in Rotterdam speciaal voor kleine architectenbureaus de bijeenkomst Tomorrow’s Timber Talk, waar architecten bijgepraat worden over de mogelijkheden van het gebruik van duurzaam hout.

Boek over toepassingen van hout

In opdracht van innovatieplatform MaterialDistrict schreef  Dr. ir. Pablo van der Lugt (Green Matters/TU Delft) met ondersteuning van ir. Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus) het boek Tomorrow’s Timber. Het boek gaat over de vele toepassingsmogelijkheden van het duurzame bouwmateriaal hout, met name op het gebied van ‘Mass-Timber’ waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal.

Voorbeelden om hout te gebruiken in de bouw

MateralDistrict heeft een gelimiteerde PEFC versie van het boek uitgegeven, met daarin referentieprojecten. Aan de hand van voorbeelden vertellen Van der Lugt en Harsta over de vele mogelijkheden die er zijn om meer hout te gebruiken in de woning- en in de utiliteitsbouw en laten zij duidelijk zien hoe duurzaam het gebruik van hout is, mits het afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. bijeenkomst voor kleine bureaus

Bijeenkomst voor architecten

Speciaal voor kleinere bureaus met één of slechts enkele medewerkers wordt 29 september een centrale bijeenkomst in Rotterdam gehouden. Deze Talk is na aanmelding gratis te bezoeken. Tijdens de Talk van 15.00 tot 17.00 uur, wordt rekening gehouden met alle geldende coronamaatregelen. Er is ruimte voor maximaal veertig personen.

Aanmelden kan per e-mail: info@pefc.nl. Deelnemers aan de Lunch & Learn Talks ontvangen een woody bag met daarin o.a. de PEFC editie van Tomorrow’s Timber, uitgegeven door MaterialDistrict.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.