Tropical Architecture in Deventer

Evenementen

Tropical Architecture in Deventer

Door: Petra Starink | 03-10-2017

In Deventer wordt vanaf 1 november tot en met 17 december het festival Focus op Indonesië gehouden. Architectuurcentrum Rondeel presenteert een aantal activiteiten waaronder een expositie, een architectuurexcursie en een lezingavond.

Expositie Tropical Architecture

Vanaf 2 november is de expositie Tropical Architecture te zien over de 2 broers Charles en Richard Schoemaker. Zij ontwikkelden zich tot vooraanstaande meesterarchitecten in het koloniaal of Nederlands-Indische bouwen in de eerste helft van de twintigste eeuw. Zij bouwden onder andere kerken, banken, villa’s, een moskee, Grand Hotel Preanger en sociëteit Concordia. Het magnum opus is de villa ‘Isola’ voor de puissant rijke persmagnaat Berretty. De expositie gaat over de tientallen gebouwen van de architecten die het stedelijk landschap van onder andere Bandung en Semarang in Indonesië bepalen. Historicus en Schoemaker-expert dr. Jan van Dullemen, opent de expositie persoonlijk met een lezing over deze bijzondere architectuur.

Architectuurexcursie

Zondag 5 november vindt er een architectuurexcursie plaats in en rond Deventer waar enkele gebouwen centraal staan die een speciale band hebben met Indonesië. Deze middag wordt in samenwerking met Joep Walter van Buitenzorg Reizen georganiseerd in het kader van het festival Focus op Indonesië in Deventer van 1-11 t/m 17-12. 

Lezing architectuur in Indonesië

Professor Hari Bambang Wibisono van de Universiteit Jogjakarta verzorgt op 23 november a.s. een inleiding over hedendaagse architectuur in Indonesië.
Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14, Deventer. Aanvang: 20.00 uur.

Meer informatie over Tropical Architecture is te vinden op de site van Architectuurcentrum Rondeel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.