Uitreiking Rotterdam Architectuurprijs verschuift naar juni 2021

Evenementen

Uitreiking Rotterdam Architectuurprijs verschuift naar juni 2021

Door: Petra Starink | 21-07-2020

De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs verschuift van december 2020 naar de Architectuurmaand in juni 2021, en wordt verbonden aan een breder publieksprogramma. De prijs, een initiatief van de gemeente Rotterdam en georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam, brengt de beste gebouwen van de stad voor het voetlicht, waarbij het vakkundige samenspel tussen ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers centraal staat. In 2019 won Fenix I , een ontwerp van Mei architects and planners de jury en de publieksprijs.

Inzenden vanaf 1 februari 2021

De aankomende editie van de Rotterdam Architectuurprijs kent door de verschuiving een ruimere periode van deelname: bouwwerken die tussen 1 juli 2019 en 1 januari 2021 in de gemeente Rotterdam in gebruik zijn genomen, kunnen vanaf 1 februari 2021 gedurende 6 weken worden ingediend via rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Publieksprijs

AIR stelt ook deze editie een onafhankelijke jury samen en zorgt ervoor dat iedereen kan stemmen voor de publieksprijs.

Beste gebouw van Rotterdam

Sinds 2010 bekroont de Rotterdam Architectuurprijs jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam met een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. De afgelopen 10 jaar werd de prijs uitgereikt op de derde woensdag van december. De prijsuitreiking van de 11e Rotterdam Architectuurprijs vindt plaats tijdens de Architectuurmaand in juni 2021. Meer informatie is hier te vinden.

Foto: Fenix I- Mei architects and planners

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.