Utrecht tussen 1950 en 1975

Evenementen

Utrecht tussen 1950 en 1975

Door: Petra Starink | 06-04-2017

De Culturele Zondag op 23 april staat helemaal in het teken van Utrecht tussen 1950 en 1975. Voor de stadsontwikkeling was die tijd een roerige periode met de bouw van nieuwe wijken zoals Kanaleneiland, Overvecht en Hoog Catharijne. Hoe werd deze periode beleefd? Architectuurcentrum Aorta neemt je mee langs de belangrijkste locaties en gebeurtenissen uit die periode, door middel van lezingen, fiets- en wandeltours en een fototentoonstelling.

Lezingen

Landschapsarchitect Paul Achterberg, erfgoeddeskundige Bettina van Santen en publicist Arjan den Boer nemen bezoekers mee terug in de tijd. Naar het geloof in een nieuwe stedenbouw, de kracht van het naoorlogs groen en de functionele architectuur die het straatbeeld bepaalde. De lezingen worden gehouden in het Stadskantoor, toegang is gratis.

Ambities voor oude binnenstad

Stadshistoricus Hans Buiter, stadsfotograaf Wim Uilenbroek en journalist Ad van Liempt werpen een blik op de transitie van de oude binnenstad. De bouw van Hoog Catharijne moest van Utrecht een levendig centrum maken terwijl de binnenstad op de proef werd gesteld door het toenemende autoverkeer. Een nieuw wegennet zou dit in goede banen kunnen leiden. Lezingen in het Stadskantoor, toegang is gratis.

Fiets en wandeltours

De hele dag fiets- en wandeltours in Krommme Rijn, Kanaleneiland, Hoog Catharijne, Overvecht en Hoograven, onder leiding van gidsen van AORTA.
Toegang is 5 euro. 

Van Stadsie tot Stad

Op de fototentoonstelling Van Stadsie tot stad zijn amateurfoto’s te zien, die Ad van Liempt en Ton van den Berg ontvingen na een oproep. Een deel van de foto’s staan ook in het fotoboek Van Stadsie tot Stad, 1950-1975, dat op 12 april verschijnt. De fototentoonstelling is de hele maand april te zien in het Stadskantoor van 11.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer activiteiten op de website van Aorta

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.