Van een Leien Dakje

Evenementen

Van een Leien Dakje

Door: Petra Starink | 25-07-2017

Hoe kun je het onbenutte dakoppervlak duurzaam gebruiken en tegelijk de monumentale waarde van panden behouden, en daarbij ook blijven zorgen voor betaalbare lokale energievoorziening? Om tot een oplossing te komen is de gezamenlijke kennis van architecten, monumentenexperts, en zonne-energie-experts nodig. Op 12 september 2017 brengt de workshop ‘Van een Leien Dakje’ in Zutphen deze verschillende expertises bijeen.

Workshop

Tijdens de workshop delen 4 sprekers elk hun visie op monumenten en energieopwekking. Solar expert Wim Sinke vertelt over technische innovaties op het gebied van PV, architect Janneke Bierman gaat in op de renovatie en transformatie van Musea Zutphen in Hof van Heeckeren, Janneke Hille van de RCE spreekt over het zonnepanelenbeleid van de RCE en Bonnes Venema, voorzitter van het Wijnhuisfonds zal spreken over het Wijnhuisfonds en duurzaamheid.

Ontwerpcompetitie

De workshop is onderdeel van de ontwerpcompetitie Van een Leien Dakje. De competitie zoekt creatieve, inspirerende en uitvoerbare zonne-energie oplossingen voor historische daken. Het is een open oproep aan o.a. ruimtelijke ontwerpers, architecten, monumentenexperts, zonne-energie-experts, studenten om een ontwerp in te dienen voor een dakdeel van de monumenten Dat Bolwerck in Zutphen of de Blokhuispoort in Leeuwarden.
Geïnteresseerden met creatieve ideeën kunnen tot eind september een ontwerp indienen en maken kans op €3.500.

De workshop vindt plaats op 12 september van 14.00-17.30 uur in Dat Bolwerck in Zutphen. Aanmelden voor de workshop kan tot en met 31 augustus.

De organisatie is in handen van De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Stichting Wijnhuisfonds, BOEi, de gemeenten Zutphen en Leeuwarden, Nudge en Alliander.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.