Veranderende rol van de ontwerper in tijden van crisis

Evenementen

Veranderende rol van de ontwerper in tijden van crisis

Door: Petra Starink | 07-12-2020

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek Minitopia, ruimte voor je woonwens en de tentoonstelling Viktor Papanek: The Politics of Design organiseert Rezone in samenwerking met het Design Museum Den Bosch en nai010 uitgevers op 11 december om 15.00 uur het online debat ‘De veranderende rol van de ontwerper in tijden van crisis’. Ga in gesprek met Tessa Peters, Wouter Corvers en Timo de Rijk. Aanmelden voor het online debat kan hier.

Duurzaamheid en solidariteit

De aanhoudende economische en klimatologische crisis luidt voorlopig een onzekere toekomst in. Toch vinden er structurele maatschappelijke veranderingen plaats. Er ontpopt zich nu een betrokken samenleving waarin begrippen als solidariteit, duurzaamheid en persoonlijk welzijn steeds belangrijker worden.

woonhuis Wouter Corvers
Het huis van Wouter Corvers is gerealiseerd in Minitopia in Den Bosch. Het is in 1 maand gebouwd van hergebruikte materialen

Rol van de ontwerper

De ontwerper heeft een verantwoordelijke rol in de vormgeving en inbedding van deze nieuwe waarden. Op 11 december zullen ontwerpers, architecten en kritische denkers debatteren over de veranderende rol van de ontwerper in tijden van crisis. Dit alles onder leiding van architect, onderzoeker en schrijver Christiaan Weiler.

Programma online debat

15.00 – 15.15 u virtuele rondleiding tentoonstelling Viktor Papanek: The Politics of Design
15.15 – 15.20 u welkom door Rezone, initiatiefnemers van Minitopia 
15.20 – 15.30 u inleiding Marcel Witvoet, nai010 uitgevers
15.30 – 16.45 u debat o.l.v. Christiaan Weiler (architect, onderzoeker, schrijver), met Fier van den Berge (ontwerper Studio Buiten Werking), Frederiek Dijkstra (projectleider Dutch Design Awards), Rolf van Boxmeer (co-founder Rezone), Tessa Peters (co-founder Rezone), Timo de Rijk (directeur Design Museum Den Bosch) en Wouter Corvers (ontwerper Studio Corvers)
16.45 – 17.00 u afsluiting

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.