Verscheidenheid in de ontwerpwereld

Evenementen

Verscheidenheid in de ontwerpwereld

Door: Petra Starink | 19-10-2017

Op 9 november wordt de derde editie van de Architect Talk in Design Post Amsterdam georganiseerd. Een besloten seminar voor de (interieur)architect. Met het thema ‘United in Diversity & the other way around’, wordt de bezoeker meegenomen in de verscheidenheid van de ontwerpwereld. Enerzijds wordt dit getoond door eenheid in diversiteit (Unity in Diversity), waarbij verschil in disciplines leidt tot een samenwerking. Te gast zijn architect Mels Crouwel samen met kunstenaar Jólan van der Wiel en hun project Forces for Architecture. Anderzijds door diversiteit in eenheid. Twee ontwerpers met een focus op producten, maar met onderlinge verschillen. Hiervoor zijn Christien Meindertsma en Nipa Doshi van het designer duo Doshi & Levien te gast.

Inspiratie en verdieping

De focus van ‘United in Diversity; wordt versterkt met een  selectie van vier sprekers van internationaal niveau. Uitnodigingen worden strikt persoonlijk verzonden en entree is alleen mogelijk met een ‘entree-ticket’ dat u krijgt toegestuurd door Design Post. Met dit programma proberen we niet alleen te informeren maar ook te inspireren en verdieping te geven.

Nipa Doshi

Nipa Doshi is de vrouwelijke helft van het duo Doshi&Levien. Nipa groeide op in India en studeerde ontwerp aan het National Institute of Design, opgericht naar het manifest van Charles&Ray Eames. Ze heeft een scherp oog voor visuele cultuur en is werkzaam in verschillende disciplines en industrieën. Zo heeft ze gewerkt voor Kvadrat, Cappellini, Galerie Kreo en verscheidene musea en culturele instellingen.
Meer over Nipa Doshi

Christien Meindertsma

Christien Meindertsma verkent het leven van producten en grondstoffen. Met haar ontwerpen probeert ze begrip te krijgen voor processen die door de huidige industrialisatie verder van ons zijn verwijdert dan ooit tevoren. Tegelijkertijd kijkt ze ook naar hoe materialen op een nieuwe manier gebruikt kunnen worden, zoals recentelijk nog haar stoel van vlas die ze voor Label Breed in samenwerking met Enkev maakte.
Meer over Christien Meindertsma

Mels Crouwel

Mels Crouwel studeerde af als ingenieur aan de faculteit van architectuur aan de technische universiteit van Delft. Met aandacht voor functionaliteit, duurzaamheid en een persoonlijke passie voor kunst en is er door hem en Benthem Crouwel architecten gewerkt aan projecten zoals het Anne Frank Huis,  Museum De Pont en het Stedelijk museum in Amsterdam.  Samen met Jólan van der Wiel is hij ook het project Forces for Architecture gestart.
Meer over Mels Crouwel
Lees hier meer over Forces for Architecture

Jolan van der Wiel

Jolan van der Wiel staat aan het hoofd zijn eigen ontwerppraktijk die samenwerkt met o.a. architecten, scheikundigen en mode-ontwerpers. Hij verricht artistieke experimenten in meerdere thema’s en omgevingen. Deze verkenningen leiden tot originele ontwerpersgereedschappen, nieuwe materialen en unieke objecten. 
Meer over Jolan van der Wiel
Meer over Forces for Architecture

Gratis kaarten

Design Post geeft in samenwerking met ArchitectuurNL 2 gratis kaarten weg. Reageren!Stuur een mail naar redactie.architectuur@eisma.nl.

Datum: 9 november 2017
16.00-21.00 uur
Design Post Amsterdam
Cruquiusweg 111M

Foto: Ontwerpstudio Forces for Architecture

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.