Webinar Het gedroomde museum, Berlages meesterwerk

Evenementen

Webinar Het gedroomde museum, Berlages meesterwerk

Door: Petra Starink | 19-04-2021

Tijdens de Nationale Museumweek van 19 t/m 25 april 2021 zetten musea een week lang hun collecties in de spotlights. Net als vorig jaar zijn alle activiteiten digitaal. Een tip is het Kunstmuseum Den Haag dat op vrijdag 23 april het webinar Het gedroomde museum, Berlages meesterwerk organiseert. Aanmelden voor het webinar van 15.00-16.00 kan hier.

Webinar Berlages meesterwerk

In dit webinar neemt museumdocent Elsjes Drewes de oorspronkelijke ideeën van architect Hendrik Petrus Berlage (1856–1934) en directeur Hendrik Enno van Gelder (1876–1960) als uitgangspunt en laat ze zien hoe ze tot op de dag van vandaag een belangrijke rol spelen in de beleving van Kunstmuseum Den Haag. De stralende lichtinval, de menselijke maat, de gele bakstenen, de ruimtelijkheid, het gedurfde kleurgebruik ervaren. Alles is even markant aan het gebouw, tot en met het interieur en meubilair.

Museum heeft eigen objectnummer

Het gebouw heeft als enige museum in de wereld een eigen objectnummer. Daarmee is het in één klap het belangrijkste collectie-onderdeel van het museum, waarin alle collecties hun onderkomen vinden. Aan de hand van verhalen, foto’s, (ontwerp)tekeningen, maquettes en bijzonder archiefmateriaal beleeft u de geschiedenis van het museum, van idee tot aan ontwerp en realisatie.

Fotografie: Gerrit Schreurs

Het Kunstmuseum Den Haag is tijdelijk gesloten. Na opening van het museum is de tentoonstelling Het gedroomde museum, Berlages meesterwerk te zien tot en met 7 november 2021.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.