Webinar ‘Ontwerpen en bouwen volgens BENG’

Webinar ‘Ontwerpen en bouwen volgens BENG’

Evenementen
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-11-2020

Nieuwbouw van woningen moet vanaf 1 januari 2021 voldoen aan de BENG-eisen. Deze eisen vervangen de EPC en vragen om een andere benadering van het ontwerpproces. Het gratis webinar ‘Ontwerpen en bouwen volgens BENG’ op donderdag 19 november van 12.30-13.30 helpt ontwerpers en bouwers daarmee op weg aan de hand van haalbare energieconcepten. Het webinar is na inschrijving kosteloos te volgen. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Ontwerpproces van BENG

In het webinar ‘Ontwerpen en bouwen volgens BENG’ gaan drie deskundige sprekers in op de verschillende aspecten van het ontwerpproces van een Bijna Energie Neutraal Gebouw. Aan de orde komen energieconcepten voor referentiewoningen, bijbehorende detailleringen en tevens het keuzeproces waar de architect en bouwer voor staan. Omdat duurzaamheid meer is dan energiebesparing, is er ook aandacht voor duurzame en circulaire materiaalkeuzes die passen bij BENG.

Sprekers op dit webinar

André Kruithof van Nieman Raadgevende Ingenieurs zal in zijn bijdrage aan dit webinar uiteenzetten hoe BENG werkt en aan welke eisen woningen moeten voldoen. Vooral zal hij ingaan op de energieconcepten die Nieman doorrekende voor de diverse typen RVO-referentiewoningen.

Jurrian van Andel van ROCKWOOL zal ingaan op detailleringen, duurzaamheid en circulariteit van materialen.

Bouwtechnoloog Joost Heijnis van architectenbureau cepezed zal laten zien hoe hij het ontwerpproces van een BENG-woning aanvliegt.  

Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met ROCKWOOL®.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.