Webinar: Winst uit systeemwater

Evenementen

Webinar: Winst uit systeemwater

Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-05-2019

De technieken voor koel- en verwarmingsinstallaties ontwikkelen zich razendsnel. Systemen worden steeds kritischer uitgelegd en ontwikkelingen zoals kunststof leidingen, warmtepompen en lage temperatuurverwarming zorgen ervoor dat de kwaliteit van systeemwater steeds belangrijker wordt. Als deze niet optimaal is, draaien installaties ook niet maximaal efficiënt. Daar valt winst te behalen.

Winst uit systeemwater

In het webinar ‘Winst uit systeemwater’ op 27 juni 2019 bespreken drie deskundigen wat goed systeemwater precies inhoudt en welke soorten systeemwater er zijn. Er wordt ingegaan op de huidige regelgeving en de nieuwe regels, die later dit jaar ingaan. Er wordt uitgelegd welke invloed druk, lucht, vuil, metalen en waterchemische eigenschappen kunnen hebben op het presteren van een installatie en wat de meest voorkomende problemen zijn. Natuurlijk komen daarna ook mogelijke oplossingen aan bod. In de tweede helft van het webinar gaat het over de praktijk; welke uitdagingen zijn er op het gebied van beheer en onderhoud en wat gaat er in de praktijk allemaal mis?  

Sprekers

 • Bas Stalpers, Area Sales Manager Utiliteit en Industrie bij Spirotech BV.
 • Karl Willemen, CEO van Resus
 • Harry IJpma, regiodirecteur bij HOMIJ Technische Installaties

Het webinar wordt gepresenteerd door Margriet Brus, werkzaam als redacteur in de bouw- en installatiesector voor Eisma Content Marketing. Aanmelden voor het webinar kan hier

Technische installaties

Het webinar richt zich op installateurs, adviseurs en werkvoorbereiders die zich bezighouden met het bedenken, ontwerpen, tekenen en uitvoeren van grote technische installaties. Zij zijn zich bewust van het toenemende belang van systeemwaterkwaliteit en willen hier graag meer over weten.

De kijker krijgt inzicht in :

 • Welke soorten systeemwater er zijn en wat de voor- en nadelen zijn
 • Welke factoren van invloed zijn op systeemwaterkwaliteit
 • Welke problemen er kunnen ontstaan als de systeemwaterkwaliteit niet goed is
 • Welke maatregelen er genomen kunnen worden om de systeemwaterkwaliteit te verbeteren
 • Waarom wateronderzoek soms een goede optie is bij problemen

Spirotech

Spirotech ontwikkelt en produceert innovatieve totaaloplossingen voor het conditioneren van vloeistoffen in HVAC- en procesinstallaties.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.