Wie start de bouwrevolutie?

Evenementen

Wie start de bouwrevolutie?

Door: Petra Starink | 11-10-2016

Op 24 oktober vindt op de Dutch Design Week in Eindhoven de conferentie ‘The Making of our Future City’ plaats. In het Klokgebouw leggen architect Winy Maas (MVRDV), Rijksbouwmeester Floris Alkemade, ontwerper Iina Vuorivirta (IKEA), disruptieve denkers en ontwerpers (o.a. Stone Cycling, Spark Innovation Campus & Singularity University) de stad van de toekomst op de tekentafel.

De afgelopen jaren schudde de bouwsector op haar fundamenten; de crisis dwong bouwbedrijven, architecten en ontwerpers tot een kritische blik op de bouwketen. Daarnaast nemen bewoners een steeds actievere rol in het bouwproces en gaan zelf aan de slag met het realiseren van hun dromen, daarbij gesteund door lokale overheden die steeds meer ruimte geven voor initiatief. Er liggen uitdagingen voor de bouwsector om te innoveren. De vraag is wie het initiatief neemt.

Bouwsector van de toekomst

Wie weet het beste aan te sluiten bij de behoeften en verwachtingen van burgers en bedrijven en wordt zo een belangrijke speler in de bouwsector van de toekomst? Zijn het vooruitstrevende architecten die deze behoeften weten aan te wakkeren en te verbeelden? Bouwbedrijven die samenwerkingen aangaan met energiebedrijven om een complete ‘woonbeleving’ te kunnen bieden? Of bieden nieuwe bouwmaterialen en productietechnieken (zoals 3D-printing) binnenkort de mogelijkheid om goed en goedkoop in te spelen op individuele wensen; high fashion, low prices?

The making of our future city

Wellicht komt de vernieuwing en concurrentie uit een onverwachte hoek en zijn het bedrijven zoals Ikea en Google, die feilloos weten wat hun klanten willen en dit succes ook in de bouwsector zouden kunnen realiseren. Hoe dan ook, de bouw heeft nog geen ‘Apple-revolutie’ doorgemaakt. En die komt, dat is wel zeker. Tijdens de conferentie ‘The Making of Our Future City’ wordt, op initiatief van de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu, de stad van de toekomst verkend met befaamde architecten, innovatieve bouwers en onverwachte outsiders.

De presentatie is in handen van journalisten Thomas van Belzen en Joost Zwaga.
Maandag 24 oktober.
Adres: Klokgebouw 50,  Eindhoven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.