Wonen in iconische huizen

Evenementen

Wonen in iconische huizen

Door: Petra Starink | 04-03-2020

De Iconic Houses Conference vindt in juni plaats in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Naar aanleiding hiervan organiseert BNA en Pakhuis de Zwijger op 30 maart de talkshow Architecture Now, waar op zoek wordt gegaan naar iconische huizen. Architecten en ervaringsdeskundigen vertellen over het iconisch erfgoed waar zij in wonen. Moderator van deze avond is Indira van het Klooster, directeur ARCAM.

Iconische huizen

Op deze avond bijdrage van Natascha Drabbe, oprichter van het Iconic Houses Netwerk dat een platform biedt aan ruim 150 moderne museumwoningen over de hele wereld en waar nog iedere maand een nieuwe museumwoning bij komt. Meesterwerken komen langs zoals Fallingwater van Frank Lloyd Wright, huizen van Aalto en Le Corbusier en Villa Tugendhat van Mies van der Rohe. Maar ook verborgen schatten die je soms zelfs als vakantiewoning kunt huren.

Architekten Cie en Winhov

Branimir Medić (ArchitektenCie) en Uri Gilad (Winhov) wonen beide in bijzondere huizen; Branimir in een Drive-in woning ontworpen door W. Van Tijen, M.A. Stam, C.I.A. Stam-Beese en H.A. Maaskant op de Anthonie van Dijckstraat in Amsterdam Zuid, Uri in ‘De Wolkenkrabber’ van Frits Staal op het Victorieplein, Amsterdam Zuid. Wat betekent het om in huizen van toparchitecten uit het verleden te wonen?

Bijzonder huis van Frans Haks

Een bijzonder project wordt besproken. Directeur van het Groninger Museum Frans Haks (1938-2006) liet zijn huis na aan het Rijksmuseum. Het huis, door Alessandro Mendini voorzien van een overweldigend interieur, werd onlangs verkocht. In gesprek met Eva de Bruijne  (kunsthistorica), André Winder van Monumentenzorg en Paul Moreno,de nieuwe eigenaar, over de culturele waarde van het huis.

Fabulous Living, wonen in iconische huizen
30 maart 2020
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

De Iconic Houses Conference wordt gehouden van 2-8 juni 2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.