World Design Embassies: Welke toekomst gaan we tegemoet?

Evenementen

World Design Embassies: Welke toekomst gaan we tegemoet?

Door: Petra Starink | 03-09-2019

Tijdens de Dutch Design Week van 19 t/m 27 oktober in Eindhoven wordt er een speciaal World Design Embassy opgericht. Ontwerpers en toekomstdenkers gaan de uitdaging aan om actuele maatschappelijke vraagstukken even iets ander aan te pakken. Voor ieder van de zes thema’s – Safety, Circular & Biobased Building, Sustainable Design, Health, Mobility en Water – wordt een World Design Embassy (WDE) ingericht die een programma biedt met exposities, presentaties, workshops, lezingen en debatten. Ook organiseert elke ambassade een conferentie, waar het relevante vraagstuk op een andere manier tot op de bodem wordt uitgediept.

Van klimaatverandering, circulariteit, gezondheidszorg en water: het zijn thema’s die een groeiende wereldbevolking voor dilemma’s plaatst. Welke toekomst gaan we tegemoet? Het antwoord op deze vragen wordt uitgediept door World Design Embassies (WDE).

Embassy of Safety

Hoe kunnen ontwerpers een bijdrage leveren aan actuele veiligheidsvraagstukken? In deze ambassade focussen we ons op onderzoek en experiment. We onderzoeken vanuit verschillende perspectieven relevante antwoorden op de brede vraag: ‘Is veiligheid een recht?’ 
Locatie: Strijp S,  Ketelhuisplein
Partners: VNG, Aanjaagteam Ondermijning, politie en DDF

Embassy of Circulair & Biobased Building

Maatschappelijke uitdagingen van nu: hoe kunnen we de komende jaren zorgen dat iedereen in Nederland kan wonen? En hoe zorgen we dat binnen deze bouwopgaven ook de klimaatdoelstellingen behaald worden door efficiënt energiegebruik, klimaatbestendig en biobased en uitstootvriendelijk ontwerpen en bouwen?
Locatie: Strijp S, Ketelhuisplein
Partners: Provincie Noord-Brabant, Studio Marco Vermeulen, Company New Heroes en DDF. 

Embassy of Sustainable Design

Hoe kunnen we zorgen voor impact, als bedrijfsleven, als ontwerpers, als consumenten? Deze ambassade benadrukt de urgentie van de transitie naar een duurzame economie en manier van leven, en laat zien wat je er nu concreet aan kunt doen.
Locatie: Strijp S & T, Innovation Powerhouse, Gloeilampenplantsoen, Yksi Expo
Partners: DeMeeuw, Gielissen Interiors | Exhibitions | Events, IKEA Nederland, Renewi, NS, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, ArtEZ, TU/e, Design Academy Eindhoven, Wageningen University & Research, DSM-Niaga, ECOR, FrieslandCampina, Interface, KPMG, CIRCO, Provincie Noord-Brabant, Firm of the Future, VanBerlo, Yksi Expo en DDF.

Embassy of Health

Een integrale aanpak vanuit nieuwe samenwerkingsvormen. Ontwerptalenten, zorgprofessionals, commerciële partijen en overheden gaan in op de centrale vraag: wat als er geen ziekenhuizen ‘van nu’ meer zijn? Waar vindt de zorg dan plaats en hoe? Wat betekent dit voor de zorgomgeving? En wat is de rol van ontwerpers om de gezondheid in de toekomst vorm te geven? 
Locatie: Strijp S, Klokgebouw
Partners: U CREATE, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Philips, Máxima Medisch Centrum, Waag en DDF.

Embassy of Mobility

Mobiliteit als middel, niet als doel. Stel de mens centraal, maak niet opnieuw de fouten van de jaren ’30, toen steden werden ontwikkeld voor auto’s in plaats van voor mensen. 
Locatie: Strijp S, Achter Radio Royaal
Partners: VNG, NS, Rijkswaterstaat, Gemeente Eindhoven, Park Strijp Beheer, Six Fingers en DDF.

Embassy of water

Een creatieve Waterhub voor kennisdeling, inspiratie en het versnellen van innovatie. Onderzoek naar mogelijkheden van een zelfvoorzienende, circulaire waterketen. 
Locatie: Campina terrein, het Lab
Partners: Waterschap De Dommel, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, vanderPolloffice, Brabant Water, BPD en DDF.

World Design Embassies is een programma van Dutch Design Foundation (DDF), dat samen met partners nadenkt over maatschappelijke uitdagingen en de rol van design.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.