Zin en onzin van materiaalpaspoorten

Evenementen

Zin en onzin van materiaalpaspoorten

Door: Petra Starink | 24-07-2019

De Cradle to Cradle Bouwgroep organiseert op 4 oktober bij ICDuBo Rotterdam een seminar over materiaalpaspoorten. Het doel van het seminar is om deelnemers middels pitches van vooruitstrevende bedrijven te informeren over de verschillende materiaalpaspoorten, dit onder leiding van dagvoorzitter Udo Waltman, directeur van SGS Search.

Materiaalpaspoorten en circulaire economie

In aanloop naar een volledig circulaire economie in 2050 komen materiaalpaspoorten steeds vaker in beeld en het aantal bedrijven wat hierin investeert groeit.  Materiaalpaspoorten hebben als doel om waarde te genereren door producten en materialen op verschillende niveaus in kaart te brengen en beschikbaar te maken voor de juiste partijen op het juiste moment. Daarnaast kunnen ze inzichten verschaffen in de bestanddelen van het materiaal en of deze gezond en veilig zijn. De hamvraag is of en welk materiaalpaspoort het juiste instrument is voor het ‘borgen’ van een circulair en een gezond bouwproject. In het seminar & debat delen bouwprofessionals en gastsprekers met elkaar kennis en ervaring en komen de voor- en nadelen van deze paspoorten aan bod

Sprekers op seminar

De sprekers op deze dag zijn oa Madaster, EPEA, Circular IQ, Cradle to Cradle Bouwgroep, Van Wijnen Bouw, Montea Vastgoed en ingenieursbureau Sweco. Het debat zal worden geleid door Maarten Bouwhuis presentator bij BNR Nieuwsradio.

Het programma op 4 oktober is hier te bekijken. Inschrijven voor het seminar kan hier

Adres: ICDuBO, Directiekade 2, Rotterdam

Stadskantoor Venlo. Ontwerp Kraaijvanger Architects
Foto: © Ronald Tilleman

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.