Zoon Tomas over vader REM

Zoon Tomas over vader REM

Evenementen
Door: Petra Starink | 24-04-2017

Architectuurcentrum Rondeel vertoont op 16 mei in Filmhuis de Keizer in Deventer de documentaire REM, van filmmaker Tomas Koollhaas over zijn vader. Aansluitend is er een livestream met Tomas Koolhaas in Los Angeles en is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan Tomas over de film.

Zoon Tomas over vader Rem

Rem Koolhaas van Architectenbureau OMA is zeer invloedrijk. In Rotterdam staan bekende gebouwen zoals De Kunsthal, Het Timmerhuis, De Rotterdam. In het buitenland de CCTV-toren in Peking, Seattle Public Library en Casa da Música in Porto. In de documentaire volgt en interviewt Tomas Koolhaas zijn vader architect Rem Koolhaas op verschillende locaties in de wereld. Van een woestijn in het Midden-Oosten tot een weiland onder de rook van Amsterdam. Tomas Koolhaas portretteert zijn vader door hem telkens van zeer dichtbij in beeld te brengen en te laten vertellen over zijn visie. 

Tomas Koolhaas interviewde ook gebruikers van enkele ontwerpen van zijn vader, zoals het echtpaar Boudet dat de befaamde Villa dall’Ava in Parijs bewoont en een paar daklozen voor wie de openbare bibliotheek in Seattle een soort van thuis is geworden.

16 mei 2017, Filmhuis de Keizer, Keizerstraat 78, Deventer.
Aanvang: 20.30
Duur: 75 minuten
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Meer info is te vinden op de website van Rondeel

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.