Evenementengebouw Middelkerke wint International Architecture Award 2022

Actualiteiten, Nieuws

Evenementengebouw Middelkerke wint International Architecture Award 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-09-2022

De International Architecture Award 2022 is toegekend aan het evenementengebouw Middelkerke, in België. Het ontwerp kwam tot stand onder leiding en supervisie van Debuild en is gemaakt door het architectenbureau ZJA en DELVA Landschapsarchitecten.

De gemeente Middelkerke gaf de opdracht om een nieuw evenementengebouw te ontwerpen aan de kust bij Middelkerke en gelijktijdig de bestaande zeedijk te versterken. Het ontwerp is benaderd vanuit het perspectief van het oorspronkelijke landschap en voegde een vernieuwd duinlandschap toe aan de bestaande kust.

In het hart van het gebied verrijst een markant gebouw dat als een nieuw baken aan zee staat. Het evenementengebouw Middelkerke biedt onderdak aan een casino, een hotel, een restaurant, een multifunctionele evenementenruimte en een ondergrondse parkeergarage. Naast de versterking van de zeewering en autovrije zone levert het ontwerp ook een bijdrage aan de verbetering van de openbare ruimte, door de versmelting van de boulevard en het Epernayplein.

Award

De International Architecture Awards zijn de oudste en meest prestigieuze mondiale prijzen op het gebied van bouwen. Ze worden jaarlijks uitgereikt door het Chicago Athenaeum, Museum of Architecture and Design, samen met The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en worden beschouwd als toonaangevend in de architectuur.

Reinald Top, partner-architect bij ZJA: ‘We zijn enorm vereerd met deze Internationale Architectuur Award voor het evenementengebouw Middelkerke en de erkenning van de jury. Het gebouw combineert kustversterking, leefbaarheid en duurzaamheid. Dankzij de parkeergarage onder het duin, het weghalen van de auto’s van het Epernayplein en de uitbreiding van de openbare ruimte naar de zee toe, is plaats gemaakt voor wat je gerust een interessante bestemming kunt noemen; een bezienswaardigheid, het groene duinachtige plein met vijvers en fonteinen, dat toegang geeft tot het strand.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.