Excursie steenfabriek

Excursie steenfabriek

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-03-2014

Op zaterdag 8 maart organiseert Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) een excursie naar de Steenfabriek de Bunswaard in Beuningen. De steenfabriek bevindt zich langs de Waal. Al eeuwenlang worden hier stenen gebakken van de klei gewonnen uit de nabijgelegen uiterwaarden.

In 1839 werd toestemming verleend om een steenfabriek te bouwen in de uiterwaarden van de ‘Bunse weerd’. In 1917 werd de steenfabriek uitgebreid met een vlamoven:  een gebouw met een immense kapconstructie en 22 ovenkamers. De fabriek bleef tot de jaren 60 doordraaien. Daarna bleven de vlamoven, met haar 50 meter hoge schoorsteen, en de veldoven bewaard en kreeg de fabriek de status van rijksmonument. De Bunswaard is van belangrijke architectuurhistorische en cultuurhistorische waarde. Ontwerpburo Roza maakte in opdracht van BOEi een ontwerp voor 8 luxe woningen in de historische steenfabriek.

De excursie vindt plaats van van 11.00 – 13.00 uur en er wordt een toelichting gegeven op historie en herbestemming. Kosten voor deelname zijn €7,50.
Aanmelden kan via [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.