Experience & Innovation Center Bolidt

Nieuws

Experience & Innovation Center Bolidt

Door: Petra Starink | 17-05-2017

Het project ‘AREA78’ in Hendrik-Ido-Ambacht is van start gegaan. In het Experience & Innovation Center van Bolidt kunnen bezoekers de eindeloze mogelijkheden van kunststof zien en ervaren. Het gebouw is ontworpen door het architectenconsortium Lüchinger Architects, RoosRos Architecten en Kossmann.dejong. 16 mei is de 1e paal geslagen, de officiële opening wordt in het najaar van 2018 verwacht.

Kennis delen

Overheid, onderwijs en ondernemers creëren met het Experience & Innovation Center een plek waar kennis wordt gedeeld. De nieuwbouwontwikkelingen van familiebedrijf Bolidt, specialist in kunststoftoepassingen, gaan gelijk op met de ontwikkelingen van de directe omgeving aan de rivier De Noord in Hendrik-Ido-Ambacht. Deze ontwikkelingen worden AREA78 genoemd, naar analogie van het in de Nevadawoestijn gelegen AREA51.

Complete belevenis

Naast een innovatiecentrum ontwikkelt Bolidt in samenwerking met architects Kossmann.dejong een complete belevenis die start in Rotterdam en die je via het water van AREA78 meeneemt naar Bolidt. Bezoekers krijgen door interactieve opstellingen in het gebouw en virtual & augmented reality toepassingen een unieke inkijk in het dna van Bolidt en de mogelijkheden van kunststof. Het overall ontwerp is van Lüchinger Architects en RoosRos Architecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.