Experimenteel kantoorgebouw The Joan

Nieuws

Experimenteel kantoorgebouw The Joan

Door: Petra Starink | 16-05-2017

Aan de Joan Muyskenweg 28-32 in Amsterdam verrijst het duurzame pand The Joan, dat creatieve bedrijven een werkplek biedt . Het concept voor de ontwikkeling van het gebouw is van Being development en Steengoed BMA, dit in nauwe samenwerking met OZ Architecten en Cushman & Wakefield, en broedplaatsontwikkelaars Erwin Schuster en Micha Wijngaarde.

Kassen op het dak

Kenmerkend voor het uiterlijk van het gebouw is de open structuur. Naast de grote atria en de houten dwarsverbanden die de gevel sieren, zal vanaf de A10 een transparant, licht en opvallend gebouw verschijnen. The Joan zal daarnaast faciliteren in ‘groene’ experimenten waaronder urban farming: de mogelijkheid om middels inpandige- en dakkassen experimenteel te telen. Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 15.000 m2 VVO. Door de flexibele indeling kunnen bedrijven van diverse orde en grootte er zich vestigen.

 Levendige stadsentree

Naast een functie voor creatieve bedrijvigheid heeft The Joan ook een sociaal karakter. In de plint van het gebouw worden innovatieve horeca partijen uitgenodigd, zij kunnen gebruik maken van de kassen op het dak. In combinatie met een makerslab dat is geïnitieerd door Erwin Schuster (Ambachtelijke Broedplaats CruquiusGilde) en Micha Wijngaarde (Contact Amsterdam, Stork- en Hemburgterrein), wordt de transitie naar een levendige stadsentree binnenkort  gestart. Het gebouw wordt eind 2021 opgeleverd.

Beeld: Being Development

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.