Expo Lafayette naar Nederland

Expo Lafayette naar Nederland

Nieuws
Door: Petra Starink | 01-06-2011

De expositie Lafayette Park komt naar Nederland.  Lafayette Park, een wijk in de stad Detroit, ontworpen door de architecten Ludwig Hilberseimer en Ludwig Mies van der Rohevormt een hoogtepunt van de architectuur en stedenbouw van de Modern Movement. De expo is te zien op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Lafayette Park

Lafayette Park werd in de jaren vijftig van de twintigste eeuw naar stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp van de twee Duitse architecten Ludwig Hilberseimer enLudwig Mies van der Rohe gebouwd in Detroit. De architecten werkten daarbij nauw samen met de Amerikaanse landschapsarchitect Alfred Caldwell. Het 32 hectare grote park is grotendeels autovrij en herbergt meerdere woningen in de ‘klassieke’ Mies van der Rohe stijl.

Modern Movement

Lafayette Park vormt een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de moderne architectuur en stedenbouw. Hilberseimer ontwikkelde nieuwe stedelijke modellen die aansloten bij het internationale modernisme en Mies van der Rohe wist de ideeën van de Modern Movement te vertalen naar een esthetisch en functioneel architectonisch ontwerp.

Bezoekersinformatie

De expositie zal van 6 juni t/m 1 juli 2011 te zien zijn in BK City, het faculteitsgebouw van Bouwkunde aan de Julianalaan 135 in Delft. De expositie is open voor alle publiek en te bezichtigen binnen de reguliere openingstijden van BK City .

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.