Expositie meubels Jorge Zalszupin

Actualiteiten, Exposities, Nieuws

Expositie meubels Jorge Zalszupin

Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-08-2022

Mass Modern Design opent op 24 september een tentoonstelling met meubels van Jorge Zalszupin uit de jaren ’50 – ’70. De opening is uitsluitend bij te wonen op persoonlijke uitnodiging. Daarna is de expositie te bekijken op afspraak.

Als eerste Nederlandse galerij en een van de eerste Europese galerijen, exposeert Mass Modern Design een collectie met meubels ontworpen door Jorge Zalszupin en gemaakt door zijn firma l’Atelier.

Jorge Zalszupin (1922-2020)

Jorge Zalszupin werd geboren op 1 juni 1922 als Jerzy Zalszupin in Warschau uit joodse ouders. Hij verliet Polen op 18-jarige leeftijd om aan de nazi-vervolging te ontsnappen. In 1945 studeerde hij af aan de Roemeense topopleiding architectuur aan de École des Beaux Arts in Boekarest, Roemenië. Vervolgens verhuisde hij naar Frankrijk om als architect te gaan werken in de stad Duinkerke in het kader van de wederopbouw.

Het blijvende gewicht van de oorlog en de niet aflatende eerbied voor de geschiedenis en haar tradities, eisten echter hun tol van deze modernist die graag vooruit wilde. Hierop besloot hij, ver van de ruïnes van Europa, naar Brazilië te emigreren. Hier zag hij mogelijkheden omdat het land snel moderniseerde en cultureel progressief was.

In Brazilië kwam hij terecht bij een architectenbureau in São Paulo, waar hij begon te werken als assistent-architect voor een andere Poolse architect genaamd Luciano Korngold.

Expositie

Braziliaans design is een belangrijk onderdeel geworden van de huidige collectie in Mass Modern Design. Niet alleen ontwerpen van Jorge Zalszupin, maar ook andere belangrijke ontwerpers uit het midden van de 20e eeuw zijn onderdeel geworden van de huidige collectie en expertise. Veel van de stukken zijn door verzamelaar Etienne Feijns zelf vanuit Brazilië naar Europa gehaald.

De collectie in de showroom in Roosendaal is te bekijken op afspraak via +31 (0)6 14 17 77 84 of info@massmoderndesign.com. Speciaal voor deze expositie is een nieuwe galerieruimte met een exotische uitstraling gecreëerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.