Wonen en werken in Amsterdam

Exposities, Nieuws

Wonen en werken in Amsterdam

Door: Petra Starink | 23-12-2015

In het voormalige ING hoofdkantoor aan de Zuidas is tot en met 13 maart 2016 de tentoonstelling WHAT? Work Home Apart Together te zien, over wonen en werken in Amsterdam door de eeuwen heen.
Steeds meer mensen willen wonen en werken weer dichter bij elkaar brengen. Omdat het duurzamer is, of omdat het logisch is in een stad als Amsterdam met veel zzp’ers. De tentoonstelling laat een verscheidenheid aan historische woon-werkvormen zien die opnieuw inspirerend kunnen zijn. Mensen die wonen of werken in Amsterdam vertellen hun persoonlijke verhaal over de combinatie van wonen en werken en ook de verhouding tussen afstand en reistijd wordt in kaart gebracht.

Verschillende woningtypen

De tentoonstelling is samengesteld door Architectuurcentrum Arcam en curator Fred Feddes, auteur van Duizend jaar Amsterdam. Er is een selectie gemaakt van verschillende woningtypen, bijvoorbeeld het dijkhuis, de dienstwoning, de winkelwoning en het koopmanshuis. Een overzicht van stedelijke ontwikkelingen laat Amsterdam zien als een kleinschalige stad, als planmatige stad en als metropoolregio. De door Studio Daniel Ament ontworpen tentoonstelling voert de bezoeker langs maquettes van woningen en wijken, uniek fotomateriaal en historisch kaarten uit het Stadsarchief Amsterdam.

MVSA Architects

Speciaal voor de tentoonstelling stelde MVSA Architects een presentatie samen over het ING House. Het voormalige hoofdkantoor van de bank is sinds de oplevering in 2002 een onmiskenbaar icoon in Amsterdam. Naast het ING house is nog een tiental maquettes te bewonderen van projecten die opgeleverd zijn of nog in ontwikkeling, waaronder de Universiteitsbibliotheek van de UVA op het Binnengasthuisterrein.

Tentoonstelling What? Work Home Apart Together
Tot en met 13 maart 2016.
Openingstijden: van donderdag t/m zondag van 11 – 17 uur.
Locatie: INFINITY, Amstelveenseweg 500, Amsterdam

Foto:  Carlos van Onna

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.