Abe Bonnema Experience in Achmeatoren

Exposities

Abe Bonnema Experience in Achmeatoren

Door: Petra Starink | 04-01-2018

Op de bovenste etage van de Achmeatoren in Leeuwarden komt een tentoonstelling over architect Abe Bonnema. De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslan 2018. Vanaf 20 januari is de tentoonstelling elke zaterdag open.

In de Panoramazaal is de tentoonstelling Legacy of an architect te zien over het werk van Abe Bonnema. Met behulp van aanraakschermen vind je de belangrijkste werken van Bonnema in het magnifieke uitzicht terug.

Architect Abe Bonnema

Abe Bonnema (1926-2001) is de meest bekende architect van Fryslân van de twintigste eeuw. Hij werd met bekend als ontwerper van het kantoor van Nationale Nederlanden in Rotterdam. De tentoonstelling maakt duidelijk dat het werk voor Leeuwarden niet kan worden overschat. In Leeuwarden zijn talloze gebouwen voor zorg, onderwijs en kantoren gebouwd en vele duizenden woningen, tot aan complete wijken.

Abe Bonnema Experience

Abe Bonnema Experience is vanaf zaterdag 20 januari elke zaterdag open voor het publiek. Tussen 10.30 en 15.00 uur kunnen elk half uur maximaal 50 personen de tentoonstelling in de Achmeatoren bezoeken. Kaartjes kosten drie euro per stuk.

Meer informatie is hier te vinden.

Foto’s: Lucas Kemper

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.