Architecturale installaties van Do Ho Suh

Exposities

Architecturale installaties van Do Ho Suh

Door: Petra Starink | 15-05-2019

In Museum Voorlinden in Wassenaar is de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh te zien. Met zijn architecturale installaties worden onze persoonlijke herinneringen en belevingswereld geprikkeld. Do Ho Suh is geïnteresseerd in hoe wij ons als mens verhouden tot de ruimtes waarin we leven en wat het betekent om ‘thuis’ te zijn. Op de tentoonstelling die te zien is vanaf 18 mei t/m 29 september worden sculpturale installaties, maquettes, tekeningen en video’s getoond.

Replica van voormalige woonhuizen

Zijn met de hand, tot in het kleinste detail, gemaakte replica’s van zijn voormalige woonhuizen vangen een ervaring die zich bevindt tussen droom en realiteit. Geïnspireerd op zijn persoonlijke ervaringen, overstijgt zijn werk het biografische karakter en raakt aan universele thema’s als thuishoren, herinnering, identiteit en migratie.

Ruimte en het concept identiteit

In tijden van globalisering en migratie is het belangrijker dan ooit om stil te staan bij de betekenis van individuele plekken. Suh’s werk komt voort uit de behoefte om ruimte en het concept identiteit in kaart te brengen. Dit komt voort uit zijn persoonlijke beleving van het steeds ontworteld raken en opnieuw hechten bij zijn vele migraties over de wereld. Het contrast tussen Amerika en Zuid-Korea speelt ook een grote rol in zijn werk en confronteerde Suh met zijn eigen identiteit. Beide plekken hebben een andere benadering van het persoonlijke en collectieve. Zo plaatst Suh in zijn werk het persoonlijke tegenover het universele, het fysieke naast het immateriële en het individu versus het collectief.

Tentoonstelling Do Ho Suh

De tentoonstelling is te zien vanaf 18 mei t/m 29 september 2019 in Museum Voorlinden, Buurtweg 90, Wassenaar. Meer informatie is te vinden op de website van Museum Voorlinden

Fotografie: Antoine van Kaam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.