Architectuur Twente in beeld

Exposities

Architectuur Twente in beeld

Door: Petra Starink | 20-07-2021

De tentoonstelling Architectuur in Twente in de Almelose bibliotheek toont foto’s van bouwwerken in de regio, gefotografeerd door architectuurfotograaf Bart van Hoek. 

Karakteristieke gebouwen

Er zijn foto’s te zien van karakteristieke gebouwen als de houten boortorens voor zoutwinning in Hengelo, de watertoren bij Twickel, bekende gebouwen als Piet Bloms Kasbah en recente Twentse architectuur als de Almelose Elisakerk van Alberts en Van Huut. Naast de 14 grote foto’s is er een digitale presentatie met een dwarsdoorsnede van zijn werk.

Architectuurfotograaf Bart van Hoek

Bart van Hoek (1975) was tien jaar als architect werkzaam en vervolgens tien jaar als architectuurfotograaf en werkt voor o.a. architecten en aannemers. Hij is geboren in Delft, volgde de Vrije School in Almelo, het Christelijk Lyceum Almelo, HTS bouwkunde in Hengelo / Enschede en studeerde af als architect aan de TU Delft.

Tentoonstelling Architectuur in Twente

De tentoonstelling is te zien tot en met 28 augustus in de Openbare Bibliotheek, Baken 3, Almelo. Openingstijden zijn: maandag 13.00 – 17.00 uur, dinsdag en donderdag 10.00 – 20.00 uur en woensdag, vrijdag en zaterdag 10.00 – 17.00 uur.

Fotografie: Bart van Hoek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.