BIG ART XL op monumentaal Hembrugterrein

Exposities

BIG ART XL op monumentaal Hembrugterrein

Door: Petra Starink | 28-09-2021

Van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober 2021 vindt op het Hembrugterrein in Zaandam de zesde editie plaatst van de pop-up kunstbeurs BIG ART. De monumentale hallen van het Hembrugterrein zijn gevuld met werk van maar liefst 90 galeries en zelfstandige eigentijdse kunstenaars, ontwerpers en fotografen. De hallen bieden voldoende ruimte om op veilige afstand van elkaar kunst te kijken.

Aanstormend talent

BIG ART onderscheidt zich van andere kunstbeurzen doordat bewust niet voor stands en wanden wordt gekozen. Op deze manier wordt de sfeer van de industriële gebouwen optimaal benut en versterkt de locatie de kunstwerken – en andersom. De bezoeker ervaart de kunstwerken als op een tentoonstelling, de selectie wordt per ruimte zorgvuldig samengesteld waardoor elke hal een andere sfeer ademt. Ruim 75 kunstwerken van formaat worden tentoongesteld in prikkelende combinaties.  De samenstelling is in handen van oprichter en curator Anne van der Zwaag. Zij selecteert elke editie een verrassende mix van bekende kunstenaars en aanstormende talenten, werkzaam in verschillende kunstdisciplines en uiteenlopende materialen. Bekijk hier de deelnemers aan BIG ART.

Anne van der Zwaag

Anne van der Zwaag is directeur en eigenaar van designfair OBJECT Rotterdam. Zij is cultureel ondernemer en als curator, publicist en consultant werkzaam in het creatieve en commerciële veld. Anne stelde grote tentoonstellingen samen als Must See (Zuiderzeemuseum), Pastoe (Kunsthal), WIT (Nederlands Fotomuseum) en BAL! (Paleis Soestdijk) en schrijft boeken over design, kunst, mode, architectuur en kleur. Ze adviseert bedrijven en neemt zitting in verschillende besturen en jury’s en is als gastdocent aan academies verbonden. BIG ART werd in 2016 gestart en wordt jaarlijks georganiseerd.

Informatie voor bezoekers

Donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober 2021
Open van 11.00 tot 18.00 uur
Middenweg 63, Zaandam
Toegangsprijs 12,50 euro, tot en met 11 jaar gratis

Fotografie: BIG ART

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.