Daylighthouse

Exposities

Daylighthouse

Door: Petra Starink | 23-04-2019

Het Borneo Architectuur Centrum in Amsterdam toont vanaf 10 mei de tentoonstelling Daylighthouse, samengesteld door Mirck Architecture. Aan de hand van 6 woningprojecten geeft de curator zijn bevindingen van 16 jaar ontwerpen en bouwen met daglicht. De tentoonstelling wordt geopend door Atto Harsta, oprichter van van Stichting Dutch Daylight.

Daylighthouse

De tentoonstelling presenteert daglicht in woningen. ‘Daylighthouse’ is een verhaal over drie huizen, met daglicht in de hoofdrol. De drie daglichthuizen worden vergeleken met elkaar en met drie relevante woongebouwen: een grachtenpand van het verleden, Borneo-patiowoningen als het heden, en ‘daylighthousing’ in de toekomst.

Kwaliteit van daglicht

De drie Daylighthouses worden uitvoerig gepresenteerd met film, maquette, foto’s, tekeningen, schema’s, en bouwfysische visualisaties. Deze daglichtvisualisaties zijn bontgekleurd en beelden de sterkte van verlichting uit. Ook in de tentoonstellingsruimte zijn deze kleurlijnen terug te vinden, ter referentie. De drie relevante woongebouwen vormen een bredere context met foto’s, schema’s, en eveneens de visualisaties.
 

Mirck Architecture

Sander Mirck startte het Amsterdamse architectenbureau in 2003, met de opdracht voor Daylighthouse 1. Het huis werd in 2008 genomineerd voor de Daylight Award. In 2011 trad Sander toe tot het bestuur van de Stichting Dutch Daylight. De recente oplevering van Daylighthouse 3 is de aanleiding voor de tentoonstelling.

Tentoonstelling Daylighthouse

De tentoonstelling is te bezichtigen van 10 mei t/m 13 juli 2019, tijdens de openingstijden van het Borneo Architectuur Centrum, maandag t/m vrijdag van 10:00 – 16:00 uur en op zondagen van 14:00 – 16:00 uur. Bezoekadres: R.J.H. Fortuynplein 4, Amsterdam (Borneo-eiland).

Fotografie: Katja Effting

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.