De kerk van morgen

Exposities

De kerk van morgen

Door: Petra Starink | 23-07-2018

Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) organiseert vanaf 3 augustus de tentoonstelling ‘De kerk van morgen’, over hergebruik van grote monumentale kerken die hun oorspronkelijke functie als kerk hebben verloren. De tentoonstelling belicht een actueel landelijk thema, namelijk leegstand van kerken.. Volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gaat het om een aantal tussen de 2500 en de 5000 kerken. En het gaat dan om gebouwen die door hun monumentale waarde en hun maatschappelijke functie, veelal als onmisbaar worden beschouwd. Voor de meeste van deze gebouwen is het vinden van een nieuwe functie een noodzaak om te overleven.

Tentoonstelling kerk van morgen

De tentoonstelling wordt gehouden in de Grote- of St Laurenskerk in Alkmaar. Deze kerk viert zijn 500 jarig bestaan. De tentoonstelling laat voorbeelden zien van 20 grote kerken die multifunctioneel worden gebruikt, bijvoorbeeld door exposities, boekenmarkten etc.

Presentatie architecten

De opening is op 3 augustus om 16.00 uur, met sprekers en muziek. Op 24 augustus om 14 uur vindt in de Grote Kerk een Presentatie-bijeenkomst plaats over het hergebruik van vrijkomende kerkgebouwen. De presentaties worden verzorgd door zes architecten die hebben gewerkt aan de herinrichting van de in de tentoonstelling getoonde kerkgebouwen.

De tentoonstelling De kerk van Morgen is de hele maand augustus in de Grote Kerk te bezichtigen: dinsdag t/m zondag 11 – 17 uur.
Adres: Koorstraat 2, Alkmaar 

Mee informatie is te vinden bij Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.