Den Haag op schaal

Exposities

Den Haag op schaal

Door: Petra Starink | 15-08-2017

In het Atrium van het Haagse stadhuis is tot en met 5 september de tentoonstelling Den Haag op schaal te zien. Er zijn 9 maquettes geselecteerd van wijken en buurten in 7 verschillende stadsdelen. Te zien is hoe verschillend maquettes kunnen zijn in materiaalgebruik, schaal en onderwerp. Bij iedere maquette is tekst en uitleg gegeven over het ontstaan en de ontwikkeling van het betreffende gebied.

Collectie maquettes

De tentoonstelling is samengesteld ter gelegenheid van de overdracht op 1 mei 2017 van de maquette-collectie van de gemeente Den Haag van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling naar het Haags Gemeentearchief. De Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag maakt al jaren maquettes van verschillende delen van de stad. Deze maquettes zijn een essentieel onderdeel van de ontwerpprocessen en de presentaties van stedenbouwkundige plannen voor de stad.

Dudok

De collectie omvat momenteel ongeveer 300 stuks. Er zijn bijzondere individuele maquettes van architecten als Brandes en Dudok, maquettes van wijken, maquettes die bijna een heel stadsdeel omvatten en maquettes van gebouwen die nooit gerealiseerd zijn. In veel gevallen zijn ook de bijbehorende tekeningen en microfiches bewaard. Alles bij elkaar geeft deze collectie ongeveer een eeuw aan lokale stedenbouwkundige ontwikkeling weer.
Meer informatieĀ via haagsebeeldbank.nl

De tentoonstelling Den Haag op schaal is te zien tot en met 5 september in het Atrium, Spui 70, Den Haag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.