Ambachtsman Dirk Vander Kooij

Exposities

Ambachtsman Dirk Vander Kooij

Door: Petra Starink | 25-04-2016

Dirk Vander Kooij is een echte vakman, iemand die technologie en ambacht omarmt. Met een door hem zelf ontwikkelde 3D printer en pers heeft hij een unieke collectie producten gemaakt van stoelen tot verlichting en van tafels tot accessoires. Onder de titel ’09-’16 toont Yksi Expo van 12 mei tot en met 1 oktober een overzicht van het werk van deze meester van het ambacht.

Dirk Vander Kooij kwam tijdens zijn studie aan de Eindhovense Design Academy in aanraking met de 3D-printtechniek. Hij ontwierp een robotarm om grote objecten zoals meubels te extruderen met volledig gerecycled materiaal, een wereldprimeur.

Willie Wortel Prijs

Voor deze combinatie van traditioneel ambacht en moderne digitale robottechnologie kreeg Vander Kooij de Willie Wortel Prijs voor technische vernieuwing.  In 2011 ontving hij de Dutch Design Award in de categorie ‘Beste vrije vormgeving’. In 2015 haalde hij met zijn RvR Chair een nominatie voor diezelfde Award binnen.

Presentatie

Op 24 juni geeft Dirk Vander Kooij tijdens een ontbijtsessie van 8.30-10.30 uur een presentatie over zijn werk en vervolgens een rondleiding door de expositie. Deze voordracht wordt georganiseerd in samenwerking met Broeinest.

Bezoekersinformatie:
Yksi Expo
Torenallee 22-04
Eindhoven
Openingstijden: maandag op afspraak,
dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.30,
zaterdag: 11.00 – 17.00 en koopzondag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.